Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Mora
MIK

Nykomling öppnar i Frölundas hemmaborg

16 september 2017 10:00
#FHCMIK

Efter nio års uppehåll är Mora tillbaka i SHL och redan i återkomsten väntar en riktigt prövning. Premiären spelas i Scandinavium mot Frölunda - ett motstånd som sällan ger bort poäng på hemmais.


Försäsongskoll

Frölunda står enligt många experter som guldfavorit och så här långt har laget levt upp till den hypen. När SHL.se under fredagen summerade försäsongstabellen återfanns just Frölunda i topp, med ett poängsnitt på mäktiga 2,50 poäng per match. Göteborgarna har även deltagit i CHL, där laget skördat fina framgångar. Med maximala fyra vinster och elva av tolv möjliga poäng är slutspelsplatsen nära på säkrad.

Samtidigt som Frölunda imponerat under höstkanten har Mora slitit mer med resultaten. På åtta spelade träningsmatcher har laget samlat ihop tio poäng, något som ger ett snitt på 1,25 per match. SHL:s enda nykomling har inte riktigt fått igång sitt målskytte och Mora föll i genrepet med 2-6 mot Brynäs.

Nyförvärven

Ryan Lasch: En av de främsta guldhjältarna från 2016 är tillbaka i staden. Amerikanen Lasch var då en svårstoppad spets i Frölundalaget och stod för 51 poäng på lika många seriematcher. I slutspelet blev det 19 nya pinnar från forwarden, som efter det vunna SM-guldet valde att pröva på en säsong i schweiziska Bern. Nu är 30-årige Ryan Lasch tillbaka för att upprepa bedriften med Frölunda.

Daniel Grillfors: Backveteranen har två SM-guld på meritlistan, båda vunna med HV71 åren 2008 och 2010. Grillfors var länge en tongivande pjäs i Jönköpingslaget innan han via Linköping hamnade i finska HIFK. Mora får en fullt godkänd poängspelare som framförallt är nyttig över hela banan med sin rutin.

Se en överblick över samtliga SHL-lagens trupper här.

Notera att

  • Moras senast spelade match i SHL var en blytung förlängningsförlust via 5-6 borta mot Linköping, den 8:e mars 2008.
  • Hemma är Frölunda alltid starka och av förra säsongens 26 seriematcher i Göteborg vann man 20.
  • Henrik Tömmernes var Frölundas främsta poänggörare föregående säsong, en back som nu har lämnat laget.
  • Både Tomas Skogs och John Persson gör sina första matcher tillbaka i Moratröjan.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FHCMIK.