Janne Pesonen straffade Brynäs

19 september 2017 21:32
#VLHBIF

Finländaren Janne Pesonen fortsätter att hålla ett högt poängsnitt i SHL. På tisdagen kom tre nya pinnar när han såg till att straffa Brynäs inför sin nya hemmapublik i Vida Arena.

Den första perioden från Vida Arena var en fartfylld och bra sådan. Chanserna avlöste varandra inledningsvis och efter sex minuters spel kom första målet. Unge Samuel Asklöf blev målskytt när han styrde in Juuso Ikonens skott förbi Viktor Fasth i hemmakassen.

Med mindre än tre minuter kvar av akten skulle till slut Växjö kvittera, Arvid Lundberg smällde dit pucken i taket från nära håll. Dryga minuten senare skulle dock Gävlelaget vara ledning igen efter att nyförvärvet Aaron Palushaj pricksjutit in sitt första SHL-mål i powerplay.

Debutanten nätade

I den andra akten kom gästerna ut bäst och skapade flera långa anfall i Växjös zon. En snabb omställning från hemmalaget skulle dock innebära en kvitteringspuck. Daniel Rahimi vann pucken i egen zon till Linus Högberg som slog en delikat passning till en fri Janne Pesonen. Finländaren fortsätter att göra poäng i SHL när han elegant lyfte in 2-2 i nättaket. Det skulle komma ytterligare poäng från finländaren. I slutskedet av perioden, som innan dess hade kantats av utvisningar, var han med i förarbetet till Joel Perssons 3-2 i powerplay. 23-åringen spelade i fjol för Kristianstad i division ett och var så klart nöjd när han intervjuades i C More under periodpausen.

– Det var skillnad från division ett, helheten var annorlunda. Målet var riktigt skönt, jag får ingen bra träff men den går igenom ändå, sa han.

"Som ett kosläpp på gården"

I den tredje perioden kändes det länge som att vi inte skulle bjudas på några fler mål, men Lucas Carlsson ville annat och pangade dit 3-3 i numerärt överläge. Det målet ledde till en förlängning som på något märkligt sätt blev mållös. Detta trots att hemmalaget spelat fem mot tre och haft flera kvalitativa målchanser. Istället skulle avgörandet komma efter straffar där Viktor Fasth och Janne Pesonen (tre poäng totalt) blev hjältar i en spännande match.

– Det var publikfriande tror jag. Det var som ett kosläpp på gården. Brynäs spelar med hög fart och vi försöker göra detsamma. Vi tar två poäng och det är skönt, sa Växjös Viktor Fasth i C More.