Effektivt Färjestad knäckte Skellefteå

21 september 2017 21:27
#SKEFBK

Färjestad bjöd på en prickfri försvarsinsats och ett effektivt anfallsspel när den andra raka segern i årets SHL säkrades efter seger med klara 5-2 i Skellefteå Kraft Arena.

Skellefteå och Färjestad brukar bjuda på heta bataljer och kvällens match var inget undantag. Skellefteå startade matchen bra och fick snabbt ett hårt tryck mot Färjestad som får tacka Stefan Steen i målet för ett par kalasräddningar. Allt eftersom så växte Färjestad in i matchen och när Dick Axelsson fick tid med pucken, kunde han sikta in sig och prickskjuta 0-1. En ledning gästerna tog med sig in i pausvilan.

Den andra perioden hann knappt starta innan Mark Katic bombade in 1-1 för hemmalaget. En kvittering som dock inte varade speciellt länge innan Rasmus Asplund återgav Färjestad ledningen. Skellefteå ägde mest puck och försökte komma nära in på mål, men Färjestad försvarade sig bra genom hela matchen. 2-2 kom dock genom Anton Öhman, via en Färjestadsskridsko. Men även denna gång blev hemmajublet kortvarigt då Martin Johansson skrinnade sig fri och satte 2-3 innan den andra perioden var över.

Skellefteås anfall stängdes ner

Skellefteå försökte med alla medel att komma tillbaka i matchen en tredje gång. Färjestad hade dock lärt sig läxan och stoppade hemmalaget gång på gång vid egen blålinje. När dessutom Sebastian Erixon prickade in 2-4 från nära håll var uppförsbacken för brant för hemmalaget.

I tom bur spikade sedan Jesse Virtanen igen Skellefteåkistan med sitt 2-5 mål, och Skellefteå förlorade sin hemmapremiär i SHL för första gången på fem år.

— Vad ska jag säga? Det är tråkigt när det inte går vår väg, sa Stefan Klockare i Skellefteå efter matchen.