MIK

Mora körde över Rögle i hemmapremiären

21 september 2017 21:24
#MIKRBK

För första gången sedan 2008 spelades det på torsdagskvällen SHL-ishockey i Mora. Hemmalaget gav sin hemmapublik vad de ville ha och gjorde processen kort med motståndarna Rögle, 5-1 till slut.

Efter att ha tagit en poäng i premiären borta mot Frölunda kom hemmalaget ut med gott självförtroende. 1-0 satt efter 6.13 när Emil Bejmo hittade en framsmygandes Daniel Grillfors framför kassen. Grillfors vinklade rutinerat upp pucken högt bakom Emil Kruse.

Mora fortsatte jobba och strassade Röglebackarna till misstag. Det ledde fram till David Kases 2-0 och Rögle såg skärrat ut. 0-5 i premiären och nu 0-2 efter en period.

"Sköljer över oss gång på gång"

Uppförsbacken blev ännu brantare i andra perioden. Mora kom i anfallsvåg efter anfallsvåg och satte två nya mål i mittakten. Steven Seigo gjorde först 3-0 och Matt Bailey styrde efter det in 4-0. Mora hade till och med bud på mer och av den anledningen var det inga glada tongångar i bortalägret.

– Det är åt helvete, de sköljer över oss gång på gång på gång. Det handlar om grundelementen i hockey och vi gör dem inte rätt, sammanfattade Rögles Alen Bibic till C More.

Naturligtvis satsade Rögle framåt i tredje perioden. Craig Schira fick äran att göra lagets första mål i SHL 2017/2018 med ett skott från backplats, men nära poäng var aldrig gästerna. Mora spelade stabilt försvarsspel och kunde enkelt spela hem den första trepoängaren för säsongen.

Matt Bailey var riktigt vass för Mora och visade fin kyla i de avgörande ögonblicken. Två mål blev det från hans klubba efter det att han ökat på till 5-1 i slutet. Därtill också en assist.

– Det var skönt, vi spelade vidare från insatsen mot Frölunda. Vi gör 1-0 och får energi av det och sedan trummar vi på, sammanfattade Moras målvakt Christian Engstrand till C More efteråt.