LHF

Kilpeläinen — matchens gigant i Örebros seger

21 september 2017 21:35
#ÖRELHF

Eero Kilpeläinen var Örebros stora matchhjälte när han motade alla 33 skott från Luleå i hemmalagets seger med 2-0. Örebro ordnade tre poäng efter en stark försvarsinsats mot ett något ineffektivt Luleå.

Det var ett revanschsuget Örebro som kom ut till spel i Behrn Arena mot Luleå. Hemmalaget startade matchen i ett furiöst tempo och satte hård press på Luleå, som dick försvarade sig bra och Joel Lassinantti i gästernas kasse var på alerten när det behövdes som mest.

Örebros målvakt Eero Kilpeläinen hade också vaknat på rätt sida denna dag och bjöd på flera fina räddningar i första perioden när Luleå var i offensiv zon.

Den täta matchbilden fortsatte i den andra perioden, där luleå stundtals tog över lite mer och skapade bra tryck framåt. Men utan utdelning mot en storspelande Kilpeläinen. Istället skulle Örebro få måljubla. Inom loppet av några minuter kom både 1-0 och 2-0 via Viktor Ekbom och Sakari Manninen.

Luleå hade bud på reduceringar, men hade problem med effektiviteten.

— Bara hålla huvudet högt och ut och köra. Sätter vi chanserna i tredje så är vi med i matchen, sa Patrick Cehlin i Luleå till C More.

Kilpeläinen blev ett spöke för Luleå

Tredje perioden handlade enbart om Luleås jakt på kontakt i matchen igen. Man bombarderade skott mot Örebromålet, och skapade en hel del rena och farliga lägen, men Örebros finska burväktare var omutlig denna afton. Han stod i vägen för allt och kunde jubla åt tre inkasserade Örebropoäng efter slutresultat 2-0.

— Det var en okej match från mig, sa Kilpeläinen ödmjukt, och med glimten i ögat efter matchen.