• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Växjö
VLH

Kiiskinen fullbordade Växjös starka vändning

21 september 2017 21:45
#LHCVLH

Det var fördel Linköping större delen av matchen - men när det skulle avgöras växlade Växjö upp. Tuomas Kiiskinen sköt hem den andra raka tvåpoängaren till Småland.


Linköping satte tidigt tonen i sin första hemmamatch för säsongen. Östgötarna kom ut piggt mot Växjö, ett gästande lag som till en början pressades tillbaka långa stunder. I chansväg var det annars lite rapportera om, men med 13 minuter spelat höll sig Emil Sylvegård och Ken Andre Olimb framme med en trippelchans.

Det följdes av ett numerärt överläge där Viktor Fasth tvingades till nya räddningar. Till sist kom också utdelningen, genom Kristian Näkyvä som från backplats skickade in 1-0. En minut senare var det dags igen och i en blixtrande spelvändning utökade Jakob Lilja Linköpingsledningen. Växjö skulle ändå få med sig en viktig reducering in till periodvilan, sedan Janne Pesonen överraskat Jonas Gustavsson med ett rappt avslut.

Hämtade upp tidigt i tredje: "Vi trodde på oss"

Målskyttet fortsatte även i mittenakten, där Linköping tidigt bjöds på ett powerplay sedan Växjö misslyckats med ett byte. Precis som tidigare utnyttjade laget det och Andrew Gordon skickade in 3-1 på retur från en storspelande Fasth. Trots underläget var det Växjö som tog över alltmer av spelet och i numerärt överläge styrde Tuomas Kiiskinen in nästa reducering. Repliken från Linköping skulle komma fyra minuter senare, då Gordon pressade in sitt andra för kvällen till 4-2.

Mycket talade där för att hemmalaget gick mot tre poäng, men den känslan skulle snabbt ändras i slutperioden. En slumppuck mot mål ledde fram till Växjöreducering nummer tre via Linus Fröberg och med 5.26 spelat styrde Anton Karlsson in Andrew Calofs sidledspassning i eget nät till 4-4. Växjö var sedan det lag som var närmast ett avgörande i ett stängt slutskede. Matchen gick till förlängning, där Robert Rosén direkt stack upp och serverade Tuomas Kiiskinen till segermålet 4-5. Det betydde Växjös andra raka tvåpoängare.

– Det var ingen dålig match, utan vi visste att vi kunde komma tillbaka. Vi trodde på oss och har gjort det så länge jag varit här. Man kunde känna det i omklädningsrummet efter andra att vi kunde komma tillbaka och alla visste det, det var bara en fråga om tid, kommenterade matchvinnaren Kiiskinen för C More.