• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Idag 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Tisdag Tis 24 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Brynäs
BIF

Malmö sköljde över Brynäs

23 september 2017 17:50
#MIFBIF

Malmö körde över Brynäs när man plockade sin andra raka seger på hemmaplan. En stark och dominant mittperiod bäddade för Skånelagets nya storseger i Malmö Arena.


Brynäs tunga start på säsongen bäddade för en pigg start i Malmö Arena på lördagen. Men det var inte förrän när Malmö sakta började ta över, som målet till slut komma. I powerplay hängde fjolårets målkung Kevin Clark in sin första balja för säsongen, när han högg på sin egna retur i slottet framför Oscar Alsenfelt. Malmö skulle dock komma tillbaka kort därefter. Carl-Johan Lerby drog nytta av den täta trafiken framför David Rautio, när han dunkade in 1-1-pucken i det bortre krysset.

Malmödominans i andra

I mittperioden var det Malmö för hela slanten. Efter dryga två minuters spel fullborade hemmalaget sin vändning när lagkaptenen Erik Forssell flög fram genom Brynäszonen och skickade in pucken i David Rautios plockhandskryss. Brynäs hade det svårt att ta sig ur den egna zonen, bjöd på utvisningar och gav hemmalaget farliga chanser gång på gång. Till slut kom en smärre islossning för de rödklädda, först genom Lars Bryggman till 3-1 och sedan när Frederik Storm satte fyran.

– I den här perioden tycker jag att vi spelar som vi verkligen kan göra. Alla kedjor sätter enorm press, smäller på och vinner puckar hela tiden, sade en nöjd Lars Bryggman till C More i pausen.

Brynäs kom ut något starkare i den tredje perioden men skulle fortsatt att dra på sig utvisningar som drog ner energin rejält. Istället för en reducering skulle Malmö vinna även den tredje perioden, när Nichlas Hardt högg på en retur och satte 5-1 för Skånelaget. Malmö plockade därmed sin andra raka hemmavinst, medan Brynäs fortsatt får vänta på sin första seger för säsongen.