• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Idag 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Brynäs
BIF

Malmö sköljde över Brynäs

23 september 2017 17:50
#MIFBIF

Malmö körde över Brynäs när man plockade sin andra raka seger på hemmaplan. En stark och dominant mittperiod bäddade för Skånelagets nya storseger i Malmö Arena.


Brynäs tunga start på säsongen bäddade för en pigg start i Malmö Arena på lördagen. Men det var inte förrän när Malmö sakta började ta över, som målet till slut komma. I powerplay hängde fjolårets målkung Kevin Clark in sin första balja för säsongen, när han högg på sin egna retur i slottet framför Oscar Alsenfelt. Malmö skulle dock komma tillbaka kort därefter. Carl-Johan Lerby drog nytta av den täta trafiken framför David Rautio, när han dunkade in 1-1-pucken i det bortre krysset.

Malmödominans i andra

I mittperioden var det Malmö för hela slanten. Efter dryga två minuters spel fullborade hemmalaget sin vändning när lagkaptenen Erik Forssell flög fram genom Brynäszonen och skickade in pucken i David Rautios plockhandskryss. Brynäs hade det svårt att ta sig ur den egna zonen, bjöd på utvisningar och gav hemmalaget farliga chanser gång på gång. Till slut kom en smärre islossning för de rödklädda, först genom Lars Bryggman till 3-1 och sedan när Frederik Storm satte fyran.

– I den här perioden tycker jag att vi spelar som vi verkligen kan göra. Alla kedjor sätter enorm press, smäller på och vinner puckar hela tiden, sade en nöjd Lars Bryggman till C More i pausen.

Brynäs kom ut något starkare i den tredje perioden men skulle fortsatt att dra på sig utvisningar som drog ner energin rejält. Istället för en reducering skulle Malmö vinna även den tredje perioden, när Nichlas Hardt högg på en retur och satte 5-1 för Skånelaget. Malmö plockade därmed sin andra raka hemmavinst, medan Brynäs fortsatt får vänta på sin första seger för säsongen.