Växjö vinnare i viljematch

23 september 2017 17:32
#VLHÖRE

Matchen mellan Växjö och Örebro präglades av mer vilja och kamp än skönspel. Martin Lundberg blev hemmalagets hjälte med sitt första mål för klubben i segermatchen som slutade 2-1.

Det var en jämn och tät inledning mellan Växjö och Örebro under lördagen. Växjö ägde mest puck och fick till en del långa anfall, men Örebro stack upp i farliga omställningar och störde Växjös uppspel med en hög och hård press.

Målchanserna var inte solklara under de första 20 minuterna och det var något slumpartat när 1-0 kom från hemmalagets Joel Persson. Eero Kilpeläinen i Örebro-målet räddade, men tappade skäret, och returen som uppstod dundrade Persson in i öppen bur bakom en liggande målvakt.

Den täta matchbilden fortsatte in i den andra perioden där båda lagen stängde ner varandras offensiv på ett bra sätt, vilket gjorde att spelbilden präglades mestadels av vilja och kamp. Örebro skulle komma in i matchen målmässigt när Viktor Andrén i hemmamålet tappade pucken bakom mål, Marcus Weinstock snodde den, och spelade fram till Christopher Mastomäki kunde raka in 1-1 i öppen bur.

Växjö skulle dock svara upp sedan Martin Lundberg med en viljeinsats kämpade in 2-1 på en egen retur.

— Vi måste spela vårat spel och komma upp lite i kvalité, det är inte så bra som vi vill, sa Lundberg till C More efter två spelade perioder.

Vilja och kamp hela vägen in

Den tredje perioden hade samma ansikte. Mycket kamp och båda lagen höll varandra längs sargerna i anfallsförsöken. Allt eftersom kändes Växjö något starkare och skapade mer och fick längre tryck på Örebro än vice versa. Men dramatiken pågick hela vägen in till slutminuterna. Örebro tog ut målvakten och pressade på, men utan utdelning. Växjö försvarade sig bra och kunde freda sig och hålla ledningen 2-1 ut till seger.