"Monstret" nollade HV71

23 september 2017 17:40
#HV71LHC

Jonas "Monstret" Gustavsson höll tätt mot HV71 när Linköping plockade sin första seger för säsongen. Jakob Liljas tidiga ledningsmål blev nyckeln till östgötarnas trepoängare i Kinnarps Arena.

Linköping fick en riktig drömstart i Kinnarps Arena. Eddie Larsson serverade Jakob Lilja som var snabb in i HV-zonen och hittade det första krysset bakom en något skymd Jonas Gunnarsson. Hemmalaget pressade på för en kvitteringspuck och fick dessutom ett powerplay där Jonas "Monstret" Gustavsson fick det svettigt i kassen. Trots pressen från de blåklädda hade Linköping bud på 2-0 - bland annat när Daniel Olsson Trkulja blev helt fri med Jonas Gunnarsson. Linköpingsinledningen höll i sig i den jämna och relativt chansrika första perioden, där skottet slutade 10-10.

HV svårt att skapa chanser

Vad det gäller målchanser var det desto mindre av den varan i mittperioden. HV71 jagade en kvitteringspuck utan att lyckas skapa vassare möjligheter mot Gustavsson - och Linköpings uddamålsledning höll sig perioden ut.

I den tredje perioden väntade man sig en forcering från HV71:s sida, men det var Linköping som kopplade greppet och skulle också utöka. Sebastian Karlsson högg på en retur i slottet när han flippade upp pucken till sig själv och skickade in 2-0 bakom Gunnarsson. Linköping ledde skotten med hela 12-0 (!) efter halva perioden och det var inte förrän i slutskedet som hemmalaget började vara mer aktivt framåt. "Monstrets" nolla blev dock intakt och Linköping plockade sin första seger för säsongen - medan HV71 åkte på sin första förlust.

– Otroligt skön seger. Lite trubbigt start av säsongen, där jag känner att vi har gett bort matcherna. Nu är det extra skönt att få vinna mot rivalen HV71, sade 2-0-skytten Sebastian Karlsson till C More efter slutsignalen.