• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Idag 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Skellefteå
SKE

Skellefteås rivstart knäckte Rögle

23 september 2017 17:23
#RBKSKE

Skellefteå bjöd Rögle på en hockeylektion när man i den första perioden åkte ifrån och spelade ut hemmalaget. Det blev aldrig någon dramatik i matchen som Skellefteå säkert vann med stora siffrorna 2-7.


Det var bra drag i Lindab Arena innan matchstart när Rögle hade hemmapremiär. Den stämningen försvann dock snabbt när Skellefteå satte full fart direkt och visade upp ishockey av hög klass. Rögle hängde inte med i svängarna och det var spel mot ett mål. Redan efter knappa nio minuters spel var ställningen 0-4 efter mål av Oscar Möller två gånger om, Matt Anderson och Filip Berglund.

— Vi är inte ens med, vi är alldeles för veka, sa lagkaptenen Ted Brithén i Rögle till C More i paus.

Effektiva Skellefteå visade upp sig

Rögle kom ut till den andra perioden som ett nytt lag. Mer taggat och med bättre fart. Det betalde av sig omgående också när Juhamatti Aaltonen reducerade till 1-4. Efter det hade hemmalaget bud på mer, innan Skellefteå sakta växte in i matchen igen. Skellefteå var också betydligt effektivare. Något som visade sig när man inom några sekunder gick från 1-4 till 1-6 efter mål av Jesper Olofsson och Joakim Lindström på straff.

Sista 20 minuterna blev av förståeliga skäl mest en transportsträcka mot slutsignal. Skellefteå kontrollerade spelbilden och Rögle såg delvis ut som ett slaget lag i en avslagen tredje period där vi ändå bjöds på varsina mål från båda lagen genom Tim Söderlund och Kevin Gagné.

Det var aldrig något snack denna kväll, i matchen som Skellefteå vann med klara 2-7.