Färjestad hyllade Wallin på bästa sätt

23 september 2017 22:05
#FBKFHC

Efter Rickard Wallins tröjhissning i Löfbergs Arena gick Färjestad ut, bjöd på grym ishockey, tog tre poäng och avancerade till toppen av tabellen.

Starten av matchen mellan Färjestad av Frölunda var senarelagd till ungefär halv åtta för tröjhissning och hyllning av Färjestadsikonen Rickard Wallin. Den tidigare lagkaptenen har tagit fyra SM-guld med klubben och var märkbart rörd när nummer 51 hissades till taket i Löfbergs Arena.

När pucken väl släppts märktes det att det var spelsugna lag som hade väntat länge för det rasslade orentligt i nätmaskorna under den första perioden. Frölunda var hetast inledningsvis och Ryan Lasch stänkte dit 1-0, hans fjärde mål för säsongen. Men mitt i gästernas press kvitterade Dick Axelsson innan Victor Olofsson pangade in 1-2 i krysset bakom Stefan Steen. Det var dock inte slut där för Färjestad gjorde både 2-2 (Michael Lindqvist) och 3-2 (Joakim Nygård) innan pausvilan i en helt fantastisk första period.

Dramatisk slutperiod

I den andra akten var Färjestad med från början och det klart bättre laget. 6:20 in i perioden gjorde Joakim Nygård sitt andra för kvällen innan Marcus Nilsson, via en Frölundaskridsko satte 5-2. Vid 4-2 bytte Frölunda målvakt och Johan Mattsson tog över i kassen.

– Första perioden är bra spelmässigt, men vi är för mjuka framför eget mål. I fem mot fem är det okej i andra, men vi är för mjuka framför båda målen. Vi kan upp några snäpp och har inte givit upp, sa en märkbart frustrerad Joel Lundqvist i C More.

Ny serieledare

Det blev dock ingen vändning för Frölunda, det var dock nära. Först gjorde Jonathan Sigalet 5-3 innan Joel Lundqvist pangade dit 5-4 i krysset i spel sex mot fyra. Närmare än så kom dock inte klubben. Istället gjorde Färjestad dubbla mål i öppen kasse och vann till slut med 7-4 i en mycket underhållande match. De tre poängen tar Karlstadklubben upp i topp av tabellen, dessutom ett fint avslut på kvällens hyllning av ikonen Rickard Wallin, vars hyllningsfilm kan ses här.

– Det var skönt att få vinna för "Walle" och inför den här fantastiska publiken. Jag tycker att vi gör en väldigt bra match idag, sa matchens bästa spelare Joakim Nygård i C More.