• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Idag 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Mora
MIK

Karlskrona spräckte poängnollan - Jönsson hjälte

23 september 2017 20:16
#KHKMIK

Karlskrona är inte längre nollat i poängkolumnen. På lördagen kom nämligen tre poäng när Mora besegrades i hemmaborgen och Johannes Jönsson hållit nollan.


Den första perioden från NKT Arena i Karlskrona blev en fartfylld och jämn historia men även en mållös sådan. Den kanske farligaste chansen hade hemmalagets Henrik Törnqvist som träffade Christian Engstrands överliggare.

– Jag tycker att vi kommer ut ganska bra men blir stressade i onödan och skickar runt pucken för mycket. När de får tryck blir det lite hönsgård. Vi måste upp på tårna här, röra på benen, sa Karlskronas Mattias Guter i C More.

Paulsson satte spiken i kistan

I den andra perioden, som även den blev jämn skulle Karlskrona rivstarta. Efter endast 26 sekunder kom 1-0 till hemmalaget när Konstantin Komarek gjorde sitt första mål för klubben. Innan akten var över skulle klubben dubbla sin ledning. Detta efter att Joachim Rohdin överlistat Engstrand med ett rappt och maskerat avslut i plockhandskrysset.

– Det var skönt att se den gå in. Vi måste vara mer noggranna i egen zon. Det vore oerhört skönt med första segern, det går vi för, sa Karlskronas Joachim Rohdin i C More.

I den tredje perioden försökte Mora att pressa på för att få hål på duktige Johannes Jönsson, men inte ens med sex spelare på isen i slutskedet av matchen lyckades man. Istället skulle Marcus Paulsson sätta 3-0 i tom kasse. Karlskronas burväktare Johannes Jönsson såg med 29 räddningar till att laget tog sina första poäng för säsongen.

– Det var roligt, jättekul. Vi fick kämpa och det var skönt att vinna, sa matchvinnaren Johannes Jönsson i C More.