Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Mora
MIK

Karlskrona jagar första segern

23 september 2017 10:00
#KHKMIK

Två av SHL's bottentippade lag ställs idag mot varandra. Karlskrona, som haft en trög start i årets SHL tar ikväll emot Mora. Ett Mora som har en förlust i förlängning mot Frölunda och en storseger mot Rögle med sig.


Formkollen

Karlskrona har haft en tuff inledning på säsongen med två raka förluster. Först mot Skellefteå och senast förlorade blekingelaget i Scandinavium med 3-0 mot Frölunda. Om Karlskrona kan ta första vinsten mot nykomlingen Mora ikväll återstår att se.

Mora kommer nämligen med en storseger i bagaget då dalalaget vann mot Rögle med 5-1 i torsdags. Matt Bailey stod för två av Moras fem mål och noterades även för en assist. Nykomlingen spelade även lika mot Frölunda i premiärmatchen men fick se sig besegrade på övertid.

Läget i lagen

I Karlskrona har Kristoffer Söder saknats de två senaste matcherna, och i mötet mot Frölunda saknades även Joel Kellman. Kellman har tidigare i veckan fått ett skott på foten, återstår att se om han finns med i laguppställningen idag.

Mora saknade i torsdags både Andrew Rowe och Joakim Lilliehöök, däremot var Sebastian Hartmann med igen efter att ha missat premiärmatchen.

Notera att

  • Både Joachim Rohdin och Mattias Guter har haft flest skott på mål i de inledande matcherna för Karlskrona, men väntar fortfarande på första målet för säsongen.
  • Matt Bailey har gjort två mål och två assist på två matcher.
  • Daniel Grillfors gjorde sitt första mål i comebacken och spelade överlägset mest av alla i Mora, 21 min och 37 sekunder.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #KHKMIK.