Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Örebro
ÖRE

Tre uddamålsförluster - hungrigt Örebro jagar revansch på Brynäs

15 februari 2018 11:30
#BIFÖRE

Förlusten senast mot Luleå gjorde att Örebro halkade ned på en trettondeplats. Nu har närkelaget chansen att ta sig upp på säker mark igen när de åker till Gävle för att möta Brynäs som vunnit de tre tidigare mötena - med uddamålet.


Formkollen

Brynäs bröt en fyra matcher lång förlustrad och tog en efterlängtad trepoängare mot HV71 under lördagen. Gävlelagets starka hemmaform har fått sig en törn de senaste omgångarna. Brynäs som hade tio raka vinster har nu förlorat tre matcher i rad. Räkna med att Brynäs kommer gå ut hårt för att bjuda hemmapubliken på en ny trepoängare. Någon som brukar se till att Brynäsfansen får jubla är Kevin Clark som svarat för tio mål och åtta assist i hemmaborgen denna säsong. Clark är även den spelare i Brynäs som testar motståndarnas målvakter mest, på 20 hemmamatcher har han skjutit 60 skott på mål.

Någon gång måste Örebros negativa trend ta ett slut. Laget är nu uppe i nio raka förluster och har mot Brynäs ett ypperligt tillfälle att plocka tre poäng och ta sig upp på säker mark. Nu jagar gästerna revansch på ett Brynäs som laget haft tre rafflande bataljer emot tidigare denna säsong. Samtliga matcher har varit uddamålsförluster för närkelaget, som i det senaste mötet i Gavlerinken fick med sig en poäng. Nu går man för säsongens första trepoängare mot Gävlelaget, och hoppas gå om Mora i tabellen och upp på säker mark.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Brynäs målvakt Felix Sandström har under större delen av säsongen varit utlånad till Oskarshamn i HockeyAllsvenskan, under måndagen stod det klart att den unge målvakten lämnar Brynäs för regerande mästarna HV71.

Örebro meddelade i början av veckan att man hyr ut Libor Hudecek till Färjestad resten av säsongen, och att de kallar hem Rodrigo Abols från BIK Karlskoga.

Brynäs har två spelare iväg på OS och Örebro har en spelare.

Noterbart Brynäs:

  • Brynäs har seriens vassaste boxplay, och har en boxplayprocent på 86,26.
  • #11 Kevin Clark har gjort flest mål mot Örebro denna säsong, fyra stycken. Tre av dem kom senast närkelaget gästade Gavlerinken.
  • #31 Jonathan Granström är uppe i sin längsta poängsvit för säsongen. Granström har gjort tre poäng på de tre senaste matcherna.

Noterbart Örebro:

  • Örebro hamnar på en fjärdeplats över flest skott på mål i numerärt underläge.
  • #3 Gustav Backström är den i Örebro som trivs bäst mot Brynäs och har svarat för tre assist mot Gävlelaget denna säsong.
  • #17 Daniel Viksten har skjutit åtta skott på mål på de tre tidigare mötena men utan resultat. Kommer första poängen mot Brynäs ikväll?

Kom ihåg:

  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #BIFÖRE.