Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Växjö
VLH

Frälser glödhete Lindström återigen Skellefteå?

28 september 2017 13:00
#SKEVLH

Joakim Lindström har varit helt fantastisk i inledningen på SHL och stått för sju poäng på tre matcher. Frågan är om han skjuter nya poäng till Skellefteå eller om Växjös Viktor Fasth spikar igen?


Formkollen

Skellefteå började säsongen något trevande och det krävdes två ögonblick av magi från Joakim Lindström för att laget skulle besegra Karlskrona. I matchen därpå vann Färjestad med klara 5-2, men nu senast fick västerbottningarna islossning. 7-2 (!) borta mot Rögle i en sprakande insats från Skellefteå.

Växjö har inlett SHL med tre raka vinster, två av dem har varit efter ordinare tid och samtliga segrar har varit med uddamålet.

Läget i lagen

Skellefteå är värst drabbat av skador av klubbarna med tre spelare borta i förra matchen. Dessutom tunga namn, men en av spelarna återvänder till kvällens match i Bud Holloway som gör säsongsdebut. Växjö har alltjämt backen Ben Youds borta.

Håll ögonen på

Den spännande match i matchen mellan Skellefteås sylvassa anfallsduo Joakim Lindström och Oscar Möller mot Växjös och svenska landslagsmålvakten Viktor Fasth. Lindström har varit helt fantastisk så hät långt och gjort tre mål och sju poäng på tre matcher och 1+3 senaste matchen. Möller åkte av isen mål- och poänglös de två första matcherna men stänkte dit två kassar i senaste matchen. Nu ställs de mot Växjös stjärnmålvakt som haft en tung inledning på säsongen med sju insläppta på två starter och en räddningsprocent på 84.44.

Notera att:

  • Joakim Lindström leder poängligan i SHL med sju poäng.
  • Jesper Olofsson är en av de skottgladaste spelarna i ligan med 11 skott på tre matcher.
  • Växjö gick segrande ur tre av fyra matcher förra säsongen, två av matcherna gick till förlängning.
  • Tidigare Skellefteåspelaren Janne Pesonen är poängbäst i Växjö med fem pinnar.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #SKEVLH