Djurgårdens backar fixade första bortasegern

28 september 2017 21:25
#BIFDIF

Djurgården vann sin första match efter full tid för säsongen, och man vann dessutom första matchen på bortais denna säsong. Detta efter att man i den tredje perioden avgjort matchen mot Brynäs när stockholmarna vann med 1-3.

Det var två segerhungriga lag i Brynäs och Djurgården som kom ut till spel under torsdagen. Det var en förstaperiod som bjöd på mycket kamp mellan lagen och där båda lagen skapade en hel del farligheter. Framförallt var det i spelet i numerärt överläge som lägena skapades. Bland annat hade gästande Djurgården över en minut i spel fem mot tre, men utan att hitta rätt.

— Vi gör mycket som är klart bättre nu än i våra tre tidigare matcher. Vi växer som lag tycker jag, sa Jacob Blomqvist i Brynäs till C More efter den första perioden.

Den andra perioden fortsatte i samma stil, där båda lagen kämpade hårt mot varandra och turades om att skapa målchanser. Brynäs var farliga när man fick fart genom mittzonen, medans Djurgården var tunga för Brynäsbackarna i gästernas anfall.

Det var också efter ett tungt anfall som 0-1 kom då René Bourque tog tillvara på en retur och via isen prickade han in pucken bakom en annars bra spelande Felix Sandström. Bourque hade bud på mer när Djurgården kom fria två mot noll, men den gången stod Sandström emot.

Backarna i centrum för Djurgården

Brynäs fick en bra start på den tredje perioden när Jesper Jensen ståendes på knä kämpade in 1-1 i en tilltrasslad situation framför mål. Efter det böljade spelet åt båda håll, med en hel del målchanser, men forwards kunde inte rätt för något lag. Istället var det backarna som skulle kliva fram.

Jesper Pettersson och Marcus Högström prickade båda rätt från blålinjen kort efter varandra och Djurgården gick snabbt ifrån 1-1 till ledning 1-3. Efter det orkade inte Brynäs komma ikapp och Djurgården kunde spela av matchen och ta säsongens första trepoängare.