Stabilt HV71 nollade Luleå

28 september 2017 21:15
#LHFHV71

HV71 bjöd på en stabil och till närmast prickfri insats när Luleå bortabesegrades med 0-3. HV71 kändes överlag tyngre än Luleå och kunde över 60 minuter rättvist kamma hem tre poäng.

Det var en hel del kära återbesök i Coop Norrbotten Arena när HV71 gästade Luleå. Forna Luleåspelare som Topi Jaakola och Bill Sweatt spelar numer i HV71, och det var just HV71 som startade matchen bäst. Man fick in långa anfall på Luleå, som mest fick ägna sig åt försvarsspel.

Det gjorde man förvisso bra och allt eftersom kom hemmalaget in i matchen allt mer, och Luleå skapade även de hetaste lägena i perioden i sina två numerära överlägen.

HV71 för hela slanten

— Vi måste komma in lite mer på mål och sätta lite hårdare press på Luleå, sa Johan Lindbom, tränare i HV71 till C More inför den andra perioden.

Han fick precis som han ville. Det var HV71 för hela slanten i den andra perioden och man pressade tillbaka Luleå flera gånger om. Hemmalaget hade några strökontringar men överlag var det HV71 som styrde spelet. 0-1 kom också efter en spelvändning där David Ullström stötte in en retur från nära håll. Men sett till spelet hade gästernas ledning kunnat varit större efter två perioder.

— För omständigt i egen zon, sa Emil Larsson i Luleå till C More.

Den tredje perioden hann knappt starta innan HV71 tog luften ur Luleå. Johan Harju klev av med skada och Joey Hishon åkte ut 2+10 för en huvudtackling och i det efterföljande powerplayspelet kom 0-2 genom Victor Ejdsell. Det avgjorde matchen då Luleå inte orkade att skapa tillräcklickt många och heta chanser för att spräcka Linus Söderströms målnolla denna afton.

HV71 spelade av matchen på ett säkert sätt och OScar Sundh kunde i tom bur fastställa slutresultatet till 0-3.