Sent avgörande fick Hovet att jubla

30 september 2017 18:00
#DIFSKE

Djurgården frälste hemmapubliken under lördagen när Skellefteå besegrades med 4-2. En jämn match som avgjordes mot slutet när hemmalaget forcerade in segerpucken.

Det var en sprakande stämning på Hovet när Djurgården tog emot Skellefteå. Båda lagen hade stora supporterskaror på plats och det drev också upp tempot på isen. Det var bra fart och mycket känslor som svallade.

Djurgården fick en smakstart med ett tidigt ledningsmål av René Bourque. Men Skellefteå kom mer in i matchen och Michael Kostka kunde snyggt styra in 1-1 bakom Joakim Ericsson. Djurgården skulle dock återta lendingen genom Andreas Enqvist i en svängig och händelserik period.

— Det är kul och det ser bra ut. Det är bra fart i spelet och vi möter ett bra lag, sa René Bourque i Djurgården till C More i paus.

Lindström fortsätter leverera

Den andra perioden höll samma fina fart och spel som den första. Det var bra lägen åt båda håll och lagen turades om att ha långa och tryckande anfall på varandra. I powerplay skulle dock Skellefteås kvittering komma, och det var poängkungen Joakim Lindström som levererade. Från sin favoritposition klev han in, och skickade iväg ett hårt handledsskott rätt upp i nättaket fram till 2-2.

— Vi måste hålla i pucken lite mer och lite bättre, för att hjälpa varandra ännu mer, sa Lindström till C More i paus.

Den tredje perioden var något mer avvaktande, men det fanns chanser åt båda håll. Känslan var dock att vi rörde oss mot förlängning. Då stod Axel Jonsson-Fjällby för en läcker soloprestation som Gustav Possler kunde forcera in returem på, fram till 3-2.

Ett sent mål, som fick Skellefteå att gå framåt, men med tom bur kom istället spiken i kistan från hemmalaget när Lukas Vejdemo stängde butiken med sitt 4-2.