• Huvudsponsorer

Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Lördag Lör 21 December Dec
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Brynäs
BIF

Brynäs utan seger mot Örebros debutanter

30 september 2017 10:00
#ÖREBIF

Säsongsinledningen har varit tuff i Gävle och Brynäs står ännu utan vinst. I sitt femte försök ställs vårens SM-finalist mot Örebro, stärkta av två debutanter.


Formkollen

Resultaten har varit blandade under Örebros serieupptakt, men laget har visat upp ett kontrollerat spel. Målskillnaden efter tre matcher är 6-6, mycket tack vare en defensiv som långa stunder imponerat. Poängmässigt har laget samlat ihop fyra pinnar - samtliga hämtade mot Luleå genom en vinst och en strafförlust. I sin senaste match föll Örebro med knappa 1-2 i bortamötet med Växjö.

Gästande Brynäs har haft det tungt och förlorat samtliga sina fyra inledande matcher. Medan Örebro varit starka bakåt har Gävlelaget inte alls fått till det, med 16 insläppa mål som resultat. Tidigare i veckan gick Brynäs av hemmaisen efter ytterligare ett nederlag, sedan laget fallit mot Djurgården med 1-3. Den segerlösa raden placerar vårens SM-finalist näst sist i tabellen.

Läget i lagen

I Örebro har tre spelare varit frånvarande den senaste tiden, däribland den mycket skadeförföljda Joakim Andersson. Positivt är att de nordamerikanska nyförvärven Daine Todd och Victor Bartley båda väntas debutera idag.

Roger Melin tvingades i torsdagens förlustmatch att klara sig utan en längre lista. Några av avbräcken i Brynäslägret var Simon Bertilsson, Juuso Ikonen och Elias Fälth.

Notera att

– Debut sker idag för två av Örebros backvärvningar. Daine Todd och Victor Bartley går mot sina första framträdanden i den röda tröjan.

– Aaron Palushaj har snabbt hittat rätt i Brynäs och levererat ett mål och fyra assist. Det betyder samtidigt att nyförvärvet direkt legat bakom fem av lagets sju gjorda mål.

– Även Örebros Tom Wandell har börjat piggt och snittar så här långt en poäng per match.

– Brynäs trivdes i Behrn Arena föregående säsong och vann två gånger om - siffrorna 5-3 respektive 6-3.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #ÖREBIF.