Fasth i storform - Växjö vann igen

30 september 2017 20:45
#VLHFHC

Segerraden verkar inte ha något slut för Växjö - som vände underläge och avgjorde sent i det väntade toppmötet med Frölunda.

Växjö mot Frölunda var på förhand ett profilstarkt möte och duon gjorde ingen besviken i matchupptakten. Lagen drev tidigt upp ett högt tempo, där det var Växjö som skapade de främsta chanserna. Via ett numerärt överläge växlade Frölunda upp sin offensiv och Viktor Fasth sattes på flera prov, inte minst när Sebastian Stålberg testade.

Med en dryg kvart spelad kom också ledningsmålet för gästerna. Rasmus Dahlin fick pucken på backplats, lurade helt bort sin markering och skickade in 0-1 till Frölunda. Övertaget stod sig däremot inte till periodvilan. För med klockan på 19.40 landade en retur mitt framför Pontus Netterberg, som efter en misslyckad mottagning lyckades peta in kvitteringen i nät.

Femte vinsten: "Vi är väldigt bra just nu"

I mittperioden var det sedan dags för Viktor Fasth att glänsa i Växjömålet. För när Frölunda pressade på var det målvakten som stoppade Jonathan Sigalets och Christoffer Ehns dubbelläge. Fasth hade också hjälp av sin målram, som stod i vägen för Sigalets avslut ett par minuter senare. Spelmässigt växte Växjö in något i perioden, men chanserna var till större delen Frölundas.

Efter den andra periodvilan jämnades spelet ut och Andrew Calof kom loss i ett friläge för Växjö, en möjlighet som Johan Mattsson förhindrade. Med 14.27 på klockan var målvakten däremot överspelad och utlämnad när samme Calof spelade fram Adam Brodecki till öppet mål och Växjöledning. Hemmafansen hade knappt tystnat innan Jonas Röndbjerg vände upp centralt och vispade in 3-1. Det blev också segersiffrorna för Växjö, som förlängde sin vinstrad till fem raka matcher.

– Vi är väldigt bra just nu i de viktiga områdena. Men vi behöver bli vassare i spelet. Det är inte så mycket att vi kommer göra om saker, utan mer få med alla på tåget, förklarade Växjötränaren Sam Hallam för C More.