Starkt Linköping vände och vann

30 september 2017 17:50
#LHFLHC

Linköping stod för en stark vändning i bortamatchen mot Luleå när man vann med 4-3 efter förlängning. Linköping låg under med 1-3 inför den tredje perioden, men bjöd på en mäktig upphämtning.

Det var ett snabbt revanschläge för Linköping som föll mot Luleå i tisdags och i Coop Norrbotten Arena under lördagen tog man också tag i taktpinnen. Gästerna hade mest puck och de bästa lägena inledningsvis. Därför var det inte oväntat när Anton Karlssons backskott hittade rätt till 0-1.

Luleå kom dock in i matchen. Främst med sitt fina spel i powerplay. Det var också i numerärt överläge som Niklas Olausson från nära håll kunde stöta in 1-1. Efter det höjdes tempot i matchen. Det böljade och utvisningarna duggade tätt. Luleå fick en en hård press på Linköping och till slut kunde inte Jonas Gustavsson stå emot längre när Ryan Johnston snyggt spelade fram Einar Emanuelsson som satte 2-1 för hemmalaget.

Luleås fina avslutning på den första periodn spillde över i den andra där hemmalaget var det mest spelförande. Luleå fick till långa anfall på Linköping och lyckades också med sina snabba omställningar. Det var också på en omställning som 3-1 kom. I numerärt underläge spelade Karl Fabricius fram Pontus Själin som sköt direkt, otagbart för Gustavsson. Jonas Gustavsson som dock räddade Linköping från fler baklängesmål i den andra perioden.

— Vi ska göra allt för att försöka vända denna match, sa Linköpings lagkapten Niklas Persson till C More i paus.

Luleå tappade - igen

Niklas Persson skulle också få rätt. Luleå har inte lyckats behålla sina ledningar tidigare under säsongen, och det skulle inte gå denna gång heller. Efter att hemmalaget haft bud på fler mål i inledningen av den tredje perioden, kom Linköping upp i ett vackert anfall som avslutades av Sebastian Karlsson fram till 3-2. Kort därefter kom 3-3. Något turligt studsade pucken in i nät efter Jakob Liljas skott. Via två studsar på en Luleåskridsko trillade pucken in.

Matchen gick till förlängning och där klev Andrew Gordon fram och skickade bonuspoängen till Linköping efter att ha prickat in 3-4 via stolpen.