• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
HV71
HV71

Målskyttarna slog till - Skellefteå krossade mästarna

5 oktober 2017 21:35
#SKEHV71

Pär Lindholm och Bud Holloway stod utan mål inför mötet med HV71 - då visade duon vägen när Skellefteå landade säsongens första hemmavinst.


Skellefteå var på torsdagskvällen ute efter sina första hemmapoäng för säsongen och Henrik Hetta prickade tidigt stolpen med en styrning. Även Bud Holloway var nära i matchupptakten, som Skellefteå styrde och gavs chansen i ett numerärt överläge. Där drog dock västerbottningarna själva på sig en utvisning. Det utnyttjades av Sebastian Wännström, som i spel fem mot fyra slog till på David Ullströms framspelning till ledning för HV71.

Övertaget stod sig inte länge, för med tio minuter på klockan styrde Pontus Petterström in kvitteringen. Kaptenens mål fick ny fart på Skellefteå, som satte HV71 under hård press. Ett pucktapp från gästerna blev också kostsamt och Pär Lindholm höll sig framme med klubban till Skellefteåledning med 2-1. Målet kom på centerns födelsedag och var hans första för säsongen.

HV71:s segersvit bruten: "De förtjänade det"

Hemmalaget fortsatte att rada upp chanser i mittperioden och Linus Söderström stoppade tidigt ett genombrott från Mike Kostka. Målvakten var dock överspelad en stund senare, då Matt Anderson mötte upp en sargstuds och gjorde sitt första Skellefteåmål. HV71 fick sedan snabb kontakt när Anton Bengtsson avslutade en blixtrande spelvändning med att placera dit 3-2. Resterande period böljade spelmässigt och innehöll många lägen, bland annat ett skott som Söderström räddade med axeln.

Uddamålsledning inför slutperioden, men där gick Skellefteå ut och punkterade tillställningen. Pär Lindholm hade redan gjort sitt första för säsongen och med fyra minuter spelat skrev även Bud Holloway in sig i målprotokollet. En målvaktsretur studsade via kanadensarens hjälm i nät och innebar 4-2. Tim Söderlund och Linus Lindström slog till kort efter varandra och Skellefteå vann klart, vilket innebar slutet på HV71:s segersvit.

– De förtjänade det idag. Skellefteå var aktivare och satte oss under stress och vi hanterade det inte alls bra idag, konstaterade HV-tränaren Johan Lindbom i C More.