Färjestad malde ner Mora i första ronden

30 september 2017 21:10
#MIKFBK

Formstarka Färjestad går fortsatt starkt. I det första back-to-back-mötet med Mora sprang värmlänningarna ifrån till klara siffror.

Duon Mora och Färjestad hade vilat i en vecka. Nu väntade ett rykande back-to-back-möte inom loppet av ett dygn - med start i Dalarna. Där fick John Persson, som i somras lämnade just Färjestad, ett tidigt jätteläge för Mora och Anton Grundel agerade räddande ängel på mållinjen. Samme Grundel testade Christian Engstrand i Moramålet och chanserna var väldigt många i en trots det mållös första period.

Den intensiva matchbilden höll i sig och Andrew Rowe var i mittenakten nära, men stoppades av Lars Haugen. Målvakten hade kort därefter hjälp av sin stolpe när Mathias Bromé styrde ett backskott. Matchens första mål var bara en tidsfråga bort och med 6.13 spelat mötte Ilari Melart upp ett tillbakaspel med ett mäktigt slagskott. Det innebar ledning för Färjestad, som bara två minuter senare fyllde på med 0-2 inprickat av Michael Lindqvist i numerärt överläge.

Punkterade med två mål i öppen målbur

Mora och framförallt John Persson fortsatte att gäcka Färjestadsförsvaret, men det var en annan hemmaspelare som skulle hitta nätet. Efter ett längre powerplayspel landade en rensning hos David Kase och reduceringen var ett faktum. Någon minut senare var Bromé igenom på ett friläge och forwarden lurade upp Haugen rejält, men lade pucken i stolpen.

Närmare en kvittering än så skulle heller inte Mora komma, för med bara nio sekunder kvar av mittperioden kontrade Mikael Wikstrand in 1-3 mot sin gamla klubb. Backens fullträff följdes av en tredje period som Färjestad kontrollerade och slutligen stängde i öppen målbur. Jesse Virtanen och Rasmus Asplund slog båda till, även om John Persson hann emellan med ett tröstmål för Mora, och Färjestad är fortsatt obesegrade i serien.

– Jag tycker att Mora är bättre än oss i den första perioden. Vi står lite på hälarna och kommer inte upp i kapacitet. Vi reder ut stormen och lyckas vinna matchen, det var väldigt skönt, kommenterade Wikstrand för C More.