• Huvudsponsorer

Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Karlskrona
KHK

Clark med ny poäng i Brynäs vinst

5 oktober 2017 21:40
#BIFKHK

Brynäs trampade ifrån i mittperioden och vann hemma mot Karlskrona. I poängprotokollet - Kevin Clark för sjätte matchen i följd.


Brynäs mot Karlskrona var en match som behövde lite tid för att ta fart, men sedan hände det grejer. För efter en inledande kvart utan några större målchanser slog lagen till varsin gång. Johan Alcén var först på rätt plats och styrde in Lukas Kilströms backskott till 1-0, ett mål som kom efter Brynästryck. Bara två minuter senare replikerade Karlskrona genom Mattias Guter i spel fem mot fyra.

Lagen gick ut till mittperioden med likaläge 1-1, men där var det Brynäs som skulle ta över totalt. Daniel Paille kom direkt loss med ett avslutsläge som Johannes Jönsson avstyrde. Utdelningen skulle snart komma för Brynäs, som i spel fem mot fyra tog kommandot sedan Kevin Clark styrt in 2-1.

Karlskrona lyfte sig i mållös slutperiod

Ledningsmålet följdes upp av en tilltagande Brynäsdominans och Jörgen Sundqvist stänkte dit 3-1 i nättaket med 7.51 spelat. Ove Molin svarade med en timeout, men Karlskrona fick trots det inte grepp om motståndet. Brynäs radade upp avslut mot en storspelande Jönsson. Jesper Jensen, Jacob Blomqvist och Juuso Ikonen fick alla se sig stoppade av målvakten som höll siffrorna nere.

Till den avslutande perioden jämnade Karlskrona ut spelet och Jönsson fick andas mellan stolparna. Men någon anstormning framåt mäktade Blekingelaget inte med, utan siffrorna 3-1 stod sig. Matchvinnare blev alltså Kevin Clark, som nu har gjort en poäng i samtliga sex inledande SHL-matcher. Mot Karlskrona hjälpte det dessutom Brynäs till andra raka vinsten.

– Det här jobbet krävs i varje match. Vi jobbar i 60 minuter, då blir det bra resultat. Vi har tummat lite på det tidigare, idag var ett steg i rätt riktning, menade Simon Bertilsson i C More.