KHK

Kan Brynäs fortsätta på vinnarspåret?

5 oktober 2017 13:00
#BIFKHK

Brynäs tog säsongens första seger i lördags och nu kommer Karlskrona på besök i Gavlerinlen Arena. Ett Karlskrona som i inledningen av säsongen gett de tippade topplagen en rejäl match.

Formkollen

Brynäs tog i helgen sin första efterlängtade trepoängare. Gävlelaget vann mot Örebro med 2-1, segern satt långt inne. Örebro tog ledningen i den första perioden. Med drygt sex minuter kvar av matchen kvitterade Brynäs genom Johan Alcén, med bara drygt en och en halv minut kvar av matchen såg Kevin Clark till att Brynäs åkte hem från Örebro med säsongens första seger.

Karlskrona har gett blandade resultat, men värt att poängtera är att Blekingelaget har gett de tippade topplaget en ordentlig match. De har bland annat mött regerande mästarna två gånger redan och båda matcherna slutade i en uddamålsförlust, en efter straffar. Dessutom vann de över Linköping för en vecka sen med 4-2.

Läget i lagen

Brynäs har fortfarande en hel del tunga pjäser på frånvarolistan. Elias Fälth, Jesper Boqvist och Daniel Mannberg har missat alla matcher hittills. Dessutom har Juuso Ikonen missat de två senaste matcherna. Simon Bertilsson har missat de fyra senaste matcherna men kommer finnas med i truppen ikväll.

Karlskrona har de senaste matcherna fått klara sig utan Ludwig Blomstrand, Gabriel Altberg och Victor Aronsson.

Notera att

• Brynäs förra målkung Kevin Clark har gjort poäng i samtliga fem matcher för Brynäs.
  • Ryan Gunderson har gjort fyra poäng på fem matcher, men väntar fortfarande på säsongens första mål.
  • En annan som väntar på säsongens först mål är Karlskronas Mattias Guter.
  • Morten Madsen spelade knappt tio minuter i senaste matchen.