MIK

Lindqvist sköt Färjestad till serieledning

1 oktober 2017 16:12
#FBKMIK

Färjestad vann även det andra mötet på två dagar mot Mora. Hemma i Löfbergs Arena satt det hårt inne, men succéspelaren Michael Lindqvist fixade segern och skickade Karlstadlaget upp i tabelltopp samt sig själv upp i poängligaledning.

Det märktes under den första perioden att det var mindre än ett dygn sedan lagen spelade match senast. Tempot var lågt, chanserna få och närkamperna inte speciellt hårda.

– Det är alldeles för lågt tempo, matchen igår sitter i med lite tröga ben. Vi måste upp i nivå. Det är viktig match idag också så det gäller att vi är med, sa Färjestads Marcus Nilsson till C More i den första periodpausen.

Tempohöjning och brutna nollor

Kanske behövde spelarna åka in sig lite, för i andra perioden höjdes tempot och närkampsspelet. Efter nästan halva perioden kom ledningsmålet för Mora. Pass i sidled till Tomas Skogs som sköt direkt. Lars Haugen räddade med benskyddet, men pucken gick rakt i gapet på Robin Johansson som klippte in ledningspucken, hans första i SHL.

Någon som gjort fler är Färjestads Dick Axelsson. Han fick tillfälle att visa upp sin individuella skicklighet en stund senare. Axelsson vann pucken ute vid sargen, tog sig in framför mål, rundade målvakten och lyfte sedan retfullt enkelt in pucken i nät fram till 1-1 efter två perioder. I gästernas mål stod Mattias Pettersson som därmed debuterade i SHL.

Kostsamma utvisningar

Färjestad inledde tredje perioden i spel fem mot fyra. Detta uppgraderades till fem mot tre efter bara några sekunder och hemmalaget kunde då enkelt spela in 2-1, målskytt Michael Lindqvist, succéförvärvet från AIK inför säsongen.

Färjestad hade därefter bra kontroll på händelserna och Moras chans till forcering grusades med 2:47 kvar när David Kase drog på sig en utvisning. Michael Lindqvist klev då fram igen och styrde in 3-1 bakom en annars storspelande Mattias Pettersson.

I öppen kasse satte Sebastian Erixon 4-1 och det blev till slut en komfortabel seger för Färjestad som därmed går upp i tabelltopp.