• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Tisdag Tis 22 Oktober Okt
Idag 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Frölunda
FHC

Luleå vill frälsa hemmapubliken

5 oktober 2017 13:00
#LHFFHC

Det är dags för den tredje raka hemmamatchen för Luleå, och med två raka förluster i bagaget vill nu Luleå visa vem som bestämmer i Coop Norrbotten Arena när Frölunda kommer på besök.


Formkollen

Luleå jagar fortsatt sin första seger för säsongen efter full tid. Luleå har blandat otur med oförmågan att stänga matcherna när man haft ledningen. Förutom tappad 3-0 ledning i premiären mot Örebro har man tappat en uddamålsledning i slutet mot Djurgården och senast blev 3-1 i den tredje perioden till förlust med 3-4 efter förlängning mot Linköping.

Spelmässigt har Luleå varit med i matcherna, men det har endast blivit sju inspelade poäng på sex matcher.

Nu ställs man mot Frölunda. Ett topptippat Frölunda, som precis som Luleå fått en lite tyngre start på SHL-säsongen. Frölunda har dock endast spelat fyra matcher på årets säsong, men kommer också till spel med två raka förluster i bagaget.

Dock spelade Frölunda i tisdags i CHL mot Gap Rapaces i en match som blev en enkel seger för Frölunda med 5-1. Kanske kan Frölunda bygga vidare på den segern, och starta en ny segerrad i SHL?

Läget i lagen

Luleå fick förra matchen klara sig utan Jan Sandström och Johan Harju som båda har skador. Återstår att se när den duon är tillbaka i spel. Nyförvärvet Joonas Jalvanti förväntas göra debut mot Frölunda.

Frölunda hade Filip Westerlund borta senast. Dock har man en hel del skavanker i truppen och ett flertal spelare riskerar att missa torsdagens match. Två som dock kommer vara med är Lias Andersson och Carl Grundström. Båda har återvänt till Frölunda från sina NHL-lag och duon är redo för spel till matchen mot Luleå.

Notera att

  • Lagen möts direkt igen på lördag, då i Scandinavium.
  • Luleå gjorde endast fem mål på fyra matcher mot Frölunda ifjol.
  • Ryan Lasch i Frölunda och Einar Emanuelsson i Luleå är båda med i toppen av skytteligan med 4 gjorda mål.
  • Både Simon Hjalmarsson och Max Friberg i Frölunda jagar sina första mål för säsongen.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHFFHC