• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Färjestad
FBK

Frederik Storm Malmös hjälte - inblandad i allt

5 oktober 2017 21:48
#MIFFBK

Två nya poäng från glödhete Michael Lindqvist räckte inte för ännu en seger till Färjestad. Istället skulle Frederik Storm, med tre poäng, ge Malmöfansen anledning att jubla.


Det var SHL:s målgladaste lag inför torsdagen som drabbade samman i Malmö Arena. Det skulle dock inte bjudas på några mål i den första perioden. Detta till trots var det 20 minuter med fartfylld och bra hockey vi fick bevittna.

I den andra perioden behövde vi inte vänta speciellt länge på att lampan skulle tändas. Den danska dynamiten Nichlas Hardt blev förste målskytt i matchen när han vackert snärtade upp 1-0 i krysset bakom Lars Haugen. Hemmalaget var på bra spelhumör i period nummer två och den norska burväktaren hos Färjestad skulle stå för en fantastisk mittperiod och rädda övriga 16 skott från Malmö.

– Vi ska fortsätta jobba, men inte tappa pucken i mittzonen. Får vi ner pucken djupt vinner vi matchen, sa Malmös Nichlas Hardt i C More.

Tre skott i målramen

I period tre skulle Oscar Alsenfelt till slut få kapitulera efter att poängkungen Michael Lindqvist elegant serverat Anton Grundel som satte 1-1 med sin första poäng för säsongen. Den glödhete Lindqvist skulle sedan vara med och fullborda vändningen när hans nya assistpoäng ledde fram till att Dick Axelsson kunde lyfta in pucken i mål. Poängen var Lindqvists tionde för säsongen och nyförvärvet från AIK fortsätter att leverera högklassig hockey. Det gör även Frederik Storm. Hans passning till Christoffer Forsbergs 2-2 var hans nionde poäng för säsongen och ledde fram till en förlängning. Malmö var dock rejält illa ute i slutet av tredje perioden och hade inte mindre än tre (!) skott i målramen mot sig.

I förlängningen skulle sedan kvällens gigant Storm göra 3-2 till Malmö när han tryckte in sin egen retur. Målet innebar hans tredje poäng för kvällen och delad ledning i poängligan med ovan nämnde Lindqvist. Målet skulle också betyda att Färjestads segersvit stannade på fem matcher.

– Vi har en gemensam idé hur vi vill spela och har hittat ett sätt som fungerar. Vi är bra på hemmaplan men inte lika bra borta tycker jag, där har vi en del att jobba med, sa duktige Frederik Storm i C More.