• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Tisdag Tis 28 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Mora
MIK

Debutanten målskytt i Växjös vändning

5 oktober 2017 22:00
#VLHMIK

Obesegrade Växjö fortsätter att rada upp segrar, men mot Mora var laget illa ute. Då klev en SHL-debutant fram och påbörjade vändningen.


Växjö öppnade starkast, men det var Mora som skulle tysta hemmapubliken i Vida Arena. Med sju minuter spelat fyllde Daniel Grillfors på i ett anfall och krutade in 0-1 för den gästande nykomlingen. Växjö repade sig, pressade på framåt och fick chansen i ett numerärt överläge. Då passade Emil Bejmo på att sno åt sig pucken och frispela Emil Aronsson som stänkte dit 0-2.

De två Moramålen satte Växjö i gungning, men laget skulle tända hoppet innan periodvilan. I karriärens första SHL-match mötte dansken David Madsen upp ett inspel och satte dit sitt debutmål.

– Det är kul, men vi spelar inte så bra som jag hoppas. Vi ska in och köra mer tufft och spela vårt spel, sade Madsen i C More.

Utan förlust: "Vi har ett bra flow nu"

Med reduceringen dröjde det inte länge i mittperioden innan även kvitteringen kom. I en rapp omställning trampade Adam Brodecki förbi sin back och lyfte in 2-2 i krysset. Andrew Calof fintade sig kort därefter fri med Christian Engstrand - som räddade. Moramålvakten höll en fortsatt fin nivå och stod emot en trippelchans från Växjö.

Men smålänningarnas ledningsmål skulle komma i den tredje perioden. Med två Moraspelare utvisade kunde Peter Andersson pricka Calofs klubba med en precis passning och 3-2 styrdes i nät. Linus Fröberg maximerade utdelningen i det numerära överläget med sitt 4-2, ett mål som tog musten ur Mora. Calof sydde ihop det hela med sitt andra för kvällen och Växjö är ännu utan förlust.

– Skönt att vi vann. Vi gör inte vår bästa match i år, men vi har ett bra flow nu och lyckas ta tre poäng. Med lite mindre flyt idag hade vi nog inte vunnit, konstaterade Linus Fröberg i C More.