Grovjobbaren och stjärnan förstörde Pogges debut

5 oktober 2017 21:14
#RBKDIF

Justin Pogge fick ingen smakstart på sin Rögledebut. Istället skulle Djurgården ta sin tredje raka seger och klubbens prestigeförvärv fortsätter att näta.

Ett Rögle med luft under vingarna efter derbysegern mot Malmö fick en tung start mot Djurgården. Gästerna var klart starkast i den första perioden och även om debuterande Justin Pogge i hemmakassen stod emot länge skulle han få släppa in två mål. Först genom Marcus Fagerudd från blålinjen innan Henrik Eriksson lyfte upp en retur i taket. Eriksson är ingen van målskytt och gjorde inget mål i SHL 2016/2017.

– Vi kontrollerar spelet bra därute och har jobbat igenom något som vi är bekväma med. Det var ett tag sen och skönt att kunna spräcka nollan tidigt så slipper jag tänka på det, sa Djurgårdens Henrik Eriksson i C More om första perioden.

I period nummer två skulle Eriksson bli tvåmålsskytt. I numerärt underläge missade Justin Pogge sitt uppspel och powerforwarden kunde raka in 0-3. Kort därefter skulle hemmalaget få jubla när Juhamatti Aaltonen mycket elegant serverade Ludvig Rensfeldt med en backhandpassning. Glädjen blev inte långvarig för hemmalaget skulle gå ifrån till en tremålsledning på nytt. René Bourque satte sin femte fullträff för säsongen och förlängde dessutom sin målsvit till fem raka matcher.

"Vi är oroliga"

14 sekunder in i tredje perioden skulle samma Bourque göra mål två i matchen. Tre minuter senare kom en reducering från hemmalaget när Edwin Hedberg fick nätkänning. Senare i perioden skulle Djurgårdens första mål i powerplay för säsongen falla, målskytt Andreas Enqvist som fastställde slutresultatet.

– De är mycket intensivare, vill mer och vi är lite oroliga. Vi tar inte kampen heller och Pogge ska inte lastas för målen idag. Vi gör för enkla misstag helt enkelt, sa Rögles tränare Anders Eldebrink.