Hemma
Linköping
LHC
Borta
Örebro
ÖRE

Saab Arena törstar efter tre poäng

6 oktober 2017 13:00
#LHCÖRE

Linköping har inlett SHL-säsongen med två raka förlängningsförluster i Saab Arena. Nu vill hemmafansen se ett revanschsuget Linköping, krigandes för tre poäng när täta Örebro gästar.


Formkollen

Linköping har haft en ganska tung inledning på säsongen och endast tagit åtta poäng på sex matcher. Det höll dessutom på att bli noll poäng senast borta mot Luleå förra lördagen, men en stark tredje period skulle till slut ge östgötarna två poäng. Möjligen kan upphämtningen ge klubben lite luft under vingarna.

Örebro å sin sida har inlett SHL med en seger och tre förluster. Det har dessutom varit svidande nederlag då samtliga varit med uddamålet, varav en efter förlängning. Det är bara en tidsfråga innan islossningen kommer för Närkelaget, blir det redan på fredagen?

Läget i lagen

I listan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Håll ögonen på

Matchen i matchen blir en finländsk duell mellan Linköpings backgigant Kristian Näkyvä och Örebros burväktare Eero Kilpeläinen. Näkyvä är tillsammans med Derek Roy poängstarkast i Linköping med ett mål och fem assist. Den noteringen gör att han finns med i toppen av backarnas poängliga. Ska poängskörden utökas krävs det dock att östgötarna får hål på Örebros burväktare Kilpeläinen. På Närkelagets tre senaste matcher har han endast släppt in fyra mål, hållit en nolla och haft en hög räddningsprocent.

Notera att:

  • Linköping vann tre av fyra matcher mellan lagen i fjol.
  • Tom Wandell är poängbäst i Örebro efter fyra matcher med ett mål och tre assist.
  • Örebro har haft lite problem med målskyttet hittills och endast gjort sju mål, minst i SHL. Laget har dock haft en imponerande defensiv och släppt in minst mål (8).
  • Linköping har förlorat tre av sina sex matcher i förlängning eller efter straffar.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHCÖRE