MIF

Joni Ortio nollade Malmö

7 oktober 2017 17:26
#SKEMIF

Skellefteå tog på lördagen andra raka hemmasegern efter 3-0 mot Malmö. Hemmalaget hade god kontroll på matchen och dessutom en grym sista utpost i Joni Ortio.

Det var fördel Skellefteå efter 20 spelade minuter i lördagens drabbning med Malmö. Hemmalaget var på ordentligt spelhumör, avlossade 16 skott på mål och hittade även in med två puckar bakom Oscar Alsenfelt. Första målskytt var Adam Pettersson innan Pär Lindholm nätade för andra matchen i rad från nära håll efter Mark Katic's delikata passning som skar genom Malmös zon.

– Jag tycker att vi inleder bra, sätter mycket press på dem och vinner puckar. Vi försöker att spela med ett högt tempo, sa Skellefteås Oscar Möller i C More.

"Islossning senast"

I den andra perioden skulle Malmö spendera mer tid i anfallszonen och därmed jämna ut spelet i matchen. Dock lyckades laget inte skapa några riktigt vassa målchanser när de vid något tillfälle gjorde det stod duktige Joni Ortio i vägen.

I den tredje perioden försökte Malmö desperat att få hål på den finländske stjärnmålvakten, framförallt genom vasse Andy Miele. I slutet tog gästerna ut Alsenfelt i sin jakt på reducering men då skulle istället Jonathan Pudas fatställa slutresultatet 3-0 i tom kasse. Seger var andra raka för Skellefteå medan Malmö alltjämt får vänta på första bortasegern. Nollan, det var Ortios första för säsongen.

– Det var islossning senast och många fick självförtroende. Det kändes inte som att de skapade så mycket. Ortio gjorde det riktigt bra och det är skönt för oss backar, sa Skellefteås Jonathan Pudas i C More.