Örebro stängde ner Linköping igen

7 oktober 2017 21:15
#ÖRELHC

Eero Kilpeläinen igår och Axel Brage idag. Örebromålvakterna fortsatte att sätta skräck i Linköping när laget fullbordade sin back-to-back-triumf.

Stärkta av fredagens bortaseger gick Örebro för nya poäng hemma mot Linköping. Östgötarna var givetvis ute efter revansch och Jimmy Andersson testade tidigt Axel Brage, som hade ersatt Eero Kilpeläinen i Örebromålet. Ganska snart tog Närkelaget över kommandot och laget fick också straff när Viktor Ekbom hakades upp i ett friläge. Libor Hudacek försökte lura bort Jacob Johansson, men målvakten stängde till och det var mållöst efter en tempostark första period.

Om matchbilden talade för Örebro under första 20 skulle det vända till Linköpings favör efter periodvilan. Gästerna öppnade andra på ett fint vis och hade flera intressanta anfallsförsök under de inledande tio minuterna. Närmast var Jimmy Andersson och Daniel Olsson-Trkulja, som båda prickade målramen. Örebro var nedtryckta i egen zon stora delar, men i numerärt överläge ställde Gustaf Franzén snabbt om och stänkte dit ledningspucken.

Spink matchvinnare - fixade bonuspoäng i övertid

Spelmässigt hade Linköping tagit över redan i mittenakten och dominansen tilltog i tredje. Örebro blev kvar allt längre moment i egen zon, något som också ställde allt större krav på Brage. Målvakten svarade med storspel och hade dessutom hjälp av ribban när Chad Billins avlossade en riktig kanon.

En kvittering kom ändå allt närmare för Linköping, som fyra minuter från full tid utjämnade genom Derek Roy. Östgötarna fortsatte att forcera, men utan att kunna slå in matchavgörandet. Drygt tre minuter in i förlängningen gav istället Billins bort pucken till Tylor Spink. Kanadensaren gjorde inget misstag och lyfte in 2-1 till Örebro, som alltså vann dubbelt över Linköping.

– Det var en bra vinst. De kom ut starkt och hade oss på hälarna. Men vi stod emot och tog två poäng, vi är glada över det, sade Tylor Spink i C More.