MIK

Moras dystra svit bruten efter Perssons hattrick

7 oktober 2017 17:42
#MIKHV71

Moras dystra trend stannade vi fyra förluster. I lördagens hemmamöte med HV71 stod laget för en mäktig vändning - signerad John Persson.

Mora var på jakt efter ett trendbrott då hade förlorat de fyra senaste matcherna. Gästande HV71 ville dock annat och hade redan efter drygt fyra och en halv minut dragit ifrån till 0-2. Först gjorde Bill Sweatt 1-0 med sin första poäng i HV-dressen innan David Ullström uttökade med en styrning. Mora skulle kort därefter få ett numerärt överläge, ett överläge klubben förvaltade på bästa sätt. Morasonen Alexander Hilmerson blev målskytt när han tryckte in pucken förbi Linus Söderström för sitt första SHL-mål. Ett hårt jobbande hemmalag skulle också få till en kvittering innan pausvilan när John Persson rakade in 2-2.

"Redde ut det"

I den andra perioden skulle John Persson fullborda vändningen med sitt andra mål för kvällen. I numerärt överläge pricksköt han in pucken i mål. Perssons fina eftermiddag skulle efter 11:12 bli ännu bättre. Med en styrning från nära håll lyckades han göra sitt tredje mål i matchen och hans tre raka mål vände underläge 1-2 till ledning 4-2 för Mora.

– Det är väldigt bra i andra perioden. Vi började vinna kamperna. Det är skönt att göra mål, men vi har en viktig period kvar här. Det var nog i AHL någon gång jag gjorde ett hattrick senast, sa Moras John Persson i C More.

I den tredje perioden ångade gästerna på för att komma ikapp, men det skulle krävas en märklig sargstuds efter 17:20 innan Engstrand kapitulerade igen. Max Wärn var det som snappade upp pucken och skapade nerv i matchen. Den tog dock Emil Aronsson död på dryga minuten senare när han rakade in 5-3 i öppen kasse.

– Vi redde ut det till slut. Det är skönt att få göra mål igen. Jobbar vi hårt och gör det vi ska kan vi ge oss själva en chans att vinna varje match, sa Moras Emil Aronsson i C More.