Hemma
Frölunda HC
FHC
Borta
Luleå
LHF

Är hemmaplan segerreceptet för Frölunda?

7 oktober 2017 10:00
#FHCLHF

Tre bortamatcher är avklarade för Frölunda. Tre matcher som slutat med förlust. Nu vänder laget hem till Göteborg i hopp om att bryta den negativa trenden, när returmöte mot Luleå väntar.


Formkollen

Hemmalaget Frölunda har varit ute på en bortaturné med tre raka bortamatcher. Samtliga matcher har slutat med förlust mot i tur och ordning Färjestad, Växjö och Luleå. Senast blev det dock en poäng när Frölunda kom tillbaka från underläge två gånger om, men till slut fick ge sig i Norrbotten med 2-3 efter förlängning.

Ändå en moraliskt stark poäng, med tanke på den tunga trenden, underläget i matchen samt att det saknades en hel del ordinarie spelare i truppen. Trots detta var tränaren Roger Rönnberg inte nöjd med lagets insats.

– Icke godkänt, var betyget han gav laget till C More efter matchen i Norrbotten.

För Luleå verkar följetongen med att jaga en trepoängare svår att få ett slut på. Luleå har spelat sju matcher och ännu inte vunnit efter full tid. Poängen trillar dock in i hyfsad takt ändå då laget spelat oavgjort efter ordinarie tid fem gånger, och vunnit efter förlängning eller straffar i fyra av dessa.

Den proceduren gjordes om i torsdags där Niklas Olausson vars egerorganisatör med två magiska framspelningar till sina lagkamrater Joey Hishon och Patrick Cehlin.

Läget i lagen

Frölunda saknade en hel hord av spelare senast då Joel Lundqvist, Sean Bergenheim, Pathrik Westerholm och Simon Hjalmarsson saknades. Återstår att se om någon av dessa är med under lördagen.

Luleå får fortsatt klara sig utan Jan Sandström och Johan Harju. Båda är dock på väg tillbaka enligt rapporter.

Notera att

  • Joey Hishon och Emil Larsson i Luleå gjorde sina första mål i klubben senast.
  • Luleå har endast vunnit två gånger efter full tid i Scandinavium de senaste fem säsongerna.
  • Samtliga segrar i år för Frölunda har varit på hemmais.
  • Både Frölunda och Luleå är två av seriens starkaste lag i tekningscirklarna.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FHCLHF.