Disciplinerat Örebro knäckte Malmö

9 oktober 2017 21:20
#MIFORE

Örebro knep två poäng i bortamötet mot Malmö efter seger med 3-2 efter förlängning under måndagen. Örebro visade upp ett till det närmaste prickfritt försvarsspel, något som grundlade lagets tredje raka seger.

Det var en något trevande inledning på matchen där båda lagen stängde till i mittzonen, vilket gjorde det svårt för något av lagen att skruva upp matchtempot. Eftersom kom dock gästande Örebro in i spelet mer. Man tog över matchbilden och stressade hemmalaget till misstag.

Örebro kom också till fler spelvändningar och det var också i en snabb omställning som Jere Sallinen hittade rätt efter en fin framspelning av Sakari Manninen till 0-1.

— Vi måste hitta ett snabbare och bättre förstapass för att spela bort deras press. Annars får vi hela tiden möta fem man när vi anfaller, sa Niklas Arell i Malmö till C More i paus.

Men det blev inte mycket bättre för Malmö i den andra perioden. Örebro fortsatte att sätta en hård press som störde Malmö och det var gästerna som styrde spelet. 0-2 kom också till följd av detta när Viktor Ekbom krutade på från sin blålinje i powerplay. Då var också skottstatistiken 4-15 i Malmö Arena. Något som vittnade om händelserna i Skåne denna måndagskväll.

Men Malmö skulle till slut komma in i spelet mer. Både spel-, skott- och målmässigt. I powerplay bar Daniel Zaar upp pucken i bra fart, passade Fredrik Händemark som stötte in 1-2, och efter det målet så fick Malmö ny luft under vingarna inför den sista perioden.

"Malmö ska få jaga oss"

— Vi ska åka ännu mera skridskor och göra allt med mer fart, så att Malmö får jaga oss, sa Nicklas Sundblad i Örebro inför den tredje perioden.

Jakt skulle det också bli från hemmalaget, som hade bättre fart under skridskorna i den tredje perioden. Örebro blev sedemera också mer defensivt inriktade och tillät Malmö ha mer puck och att arbeta på större ytor. Det skulle också till slut ge resultat. Johan Olofsson spelade snyggt fram till Andy Miele som från nära håll kunde styra in 2-2 för Malmö. Ett resultat som stod sig efter 60 minuters spel.

Förlängningsspelet hann knappt starta innan Malmö drog på sig en hög klubba. Under den avvaktande utvinsingen kom avgörandet för gästerna. Örebro spelade runt länge och väl, och till slut kunde Tyson Spink styra in segermålet 2-3 från nära håll, på en välvald passning av Jonathan Andersson.

— Vi är självsäkra och vi vet att om vi jobbare hårdare än motståndet så kan vi vinna mot alla lag, sa matchvinnaren till C More efter matchen.