Hemma
Malmö
MIF
Borta
Örebro
ÖRE

Malmö jagar fjärde raka hemmasegern

9 oktober 2017 11:00
#MIFÖRE

Joni Ortio nollade ett aningen färglöst Malmö i lördags. Nu är Skåneklubben tillbaka i hemmaborgen där det blivit tre raka vinster. Kommer ännu en när Örebro med back-to-back-segrar mot Linköping kommer på besök?


Formkollen

Malmö har på sina inledande sex matcher tre vinster och tre förluster. Vinsterna har samtliga kommit på hemmais i Malmö Arena. Allra senast kommer laget från en tung 3-0-förlust mot Skellefteå. Malmö hade förtvivlat svårt att skapa kvalitativa målchanser och hoppas nu på att studsa tillbaka på vinnarspåret.

Örebro är på vinnarspåret efter back-to-back-segrar mot Linköping fredag och lördag. 4-1 i Saab Arena följdes upp av 2-1 efter förlängning hemma i Behrn Arena. Klubben fick 67 skott på sig under de två mötena och burväktarna Eero Kilpeläinen samt Axel Brage stod för fantastiska insatser hos Närkelaget.

Läget i lagen

I listan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att:

  • Örebro sköt endast tolv skott på mål i lördagens match mot Linköping och är det lag i ligan som skjutit minst antal skott på mål med 126 stycken. Malmö är istället ett av de skottvilligaste med 199 skott på lika många matcher.
  • Malmö har fått minst skott mot sig av alla lag i SHL.
  • Örebro har släppt in minst antal mål i SHL, tio stycken på sex matcher. Klubben har dessutom gjort minst antal med 13.
  • Frederik Storm delar ledningen i poängligan med tio poäng (4+6). Storms poängsnitt 1.67 poäng per match är, tillsammans med Ryan Lasch, bäst i ligan.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIFÖRE