Widing och Rögle vände till vinst

12 oktober 2017 22:05
#LHFRBK

Det blev ingen ny tvåpoängare för Luleå - istället snodde Daniel Widing med sig straffvinsten sedan Rögle hämtat upp ett tvåmålsunderläge.

Luleå har under säsongsupptakten gjorde sig kända som specialister på förlängning och straffar. Inför torsdagens hemmamöte med Rögle hade lagets samtliga fyra vinster kommit till på det viset, men jakten på den första trepoängaren började knackigt. Efter bara 36 sekunders spel fick Bryan Lerg utrymme i powerplay och överlistade Joel Lassinantti med ett rappt avslut.

Rögleledningen skulle kvitteras bara minuten senare, när Johan Harju frispelades av Petter Emanuelsson. Harju gjorde inget misstag och lyfte in 1-1, ett mål som blev startskottet på Luleås vändning. I den första periodens slutskede satte först Petter Emanuelsson 2-1 i numerärt överläge innan Andreas Falk kontrade in trean i boxplay. Uppförsbacken blev där snabbt brant för Rögle.

Eldebrink: "Vi behövde vinna en match"

Skånelaget satte sedan sig själva i absolut sämst tänkbara sits i mittperioden. Med fyra utvisningar, några av dem tagna i offensiv zon, tvingades Rögle slita ont för att hålla sig kvar i matchen. Luleå radade upp skott mot Justin Pogge och Patrick Cehlin prickade stolpen - men inget mål kom.

Istället stack Daniel Widing upp och vispade in reduceringen bara 57 sekunder in i tredje. Halvvägs in i perioden kom också kvitteringen, styrd in i eget nät av Joonas Jalvantis skridsko på inspel från Ted Brithén. Matchen gick till förlängning, men till skillnad mot tidigare blev det ingen vinst för Luleå. Med sin distinkta straff blev istället Widing hjälte för Rögle som tog en viktig tvåpoängare.

– Vi behövde vinna en match. Jag tycker att vi var bättre i fem mot fem, men gav bort matchen med utvisningarna. Det var skönt för killarna att komma tillbaka, kommenterade Anders Eldebrink i C More.