Hemma
Luleå
LHF
Borta
Rögle
RBK

Luleå vill fira med tre poäng

12 oktober 2017 11:30
#LHFRBK

Luleå Hockey fyller 40 år denna säsong och under torsdagen ska detta firas med att alla lagkaptener genom historien ska hyllas. Utöver det spelas en viktig match i SHL mot Rögle, och Luleå vill inget annat än att fira sitt jubileum med tre poäng.


Formkollen

Det har nog inte undgått någon i detta laget att Luleå fortsatt står utan trepoängare i SHL. Detta till trots har laget bjudit på ett bra spel och samtliga matcher har varit jämna. Luleå har dock haft svårt att knyta ihop säcken när det gällt som mest och senaste matchen är väl ett tydligt bevis för det då 3-3 förvandlades till förlust 4-3 mot Frölunda - med tre sekunder kvar att spela.

Nu väntar hemmamatch igen för Luleå och frågan är om det innebär tre poäng? Luleå firar också alla sina tiders lagkaptener och kanske kan dessa ikonerns närvaro i arenan ge Luleå den extra energi som behövs?

Rögle är tillsammans med Luleå det andra laget i SHL som ännu står utan seger efter full tid. Rögle har dock inte heller fått spelet att stämma och bakåt har skåneklubben läckt rejält med 32 insläppta mål på sex spelade matcher.

Läget i lagen

Luleå saknade Niklas Olausson, Johan Harju och Jan Sandström senast. De två förstnämnda kan vara tillbaka mot Rögle. Samtidigt ser nyförvärvet Robin Kovacs ut att vara redo för debut.

Rögle saknade Jesper Williamsson och Juhamatti Aaltonen i senaste matchen och det återstår att se om någon av dessa är med mot Luleå.

Notera att

  • Det är åtta år sedan sist Rögle vann efter full tid borta mot Luleå.
  • Patrick Cehlin i Luleå skjuter mest på mål av alla spelare i ligan. 34 skott.
  • Rögle har släppt in mål i 16 av 18 spelade perioder denna säsong.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHFRBK.