Färjestad avgjorde sent - Westin hjälte

12 oktober 2017 21:50
#DIFFBK

Vid 2-2 långt in i tredje perioden klev han fram och satte sitt första mål i Färjestadströjan, Jens Westin. Karlstadlaget befäste i och med segern sin serieledning och ser oerhört starka ut.

Matchen föregicks av en känslosam och dramatisk ceremoni där Djurgården hyllade Nichlas Falk, som fick sin tröja nummer 16 hissad till taket och som svimmade av mitt under brinnande ceremoni.

Men matchen kom igång och det var gästerna som stal showen i första perioden. Efter att Djurgården dragit på sig två utvisningar kunde Färjestad ta ledningen i spel fem mot tre genom Per Åslund. Joakim Nygård ökade på en stund senare och det var bortaledning efter en period.

Djurgården tog över

Men i andra ökade Djurgården både tempot och skärpan. Niclas Bergfors sköt in 1-2 bakom en skymd Stefan Steen och därefter samarbetade bröderna Davidsson och kontrade in kvitteringen till 2-2. De passade på när Färjestad var mitt uppe i ett byte i en situation där Jesper Pettersson svarade för en riktigt fin förstapass.

– Det här var vår period och vi har tagit över matchen. I första krånglade vi till det för oss, sa Pettersson till C More.

Oväntat avgörande

Djurgården fortsatte att trycka på och hade ett antal riktigt bra chanser att sätta dit pucken igen. Men Stefan Steen spelade inspirerat i gästernas kasse och när Färjestad stack upp i ett alltmer sällsynt anfall med tre och en halv miinut kvar satte Jens Westin sitt första mål för säsongen och satte bortalaget i ledningen.

Djurgården försökte trycka tillbaka de sista minuterna, men Färjestad satte 2-4 i öppen kasse genom Johan Ryno.

– Det var skönt att se den gå in, jag har väntat på tillfället. Jag försökte bara få dit den på bortre, sa Jens Westin till C More efteråt.