• Huvudsponsorer

Lördag Lör 10 Mars Mar
Måndag Mån 12 Mars Mar
Onsdag Ons 14 Mars Mar
Fredag Fre 16 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Måndag Mån 19 Mars Mar
Idag 20 Mars Mar
Onsdag Ons 21 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Fredag Fre 23 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Söndag Sön 25 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Tisdag Tis 27 Mars Mar
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Malmö
MIF

Linköping och Malmö har trendbrott i sikte

12 oktober 2017 11:30
#LHCMIF

Tre hemmamatcher, tre svidande förluster för Linköping. Tre bortamatcher, tre svidande förluster för Malmö. Två lag i jakt på ett trendbrott möts på torsdagen i Saab Arena. Vilka får det?


Formkollen

Linköping har inte alls fått igång maskineriet i inledningen på säsongen och östgötarna har endast två segrar på de åtta första matcherna. Dessutom är endast en av dem en trepoängare och den kom borta mot HV71. Hemma i Saab Arena har supportrarna fått vända hem med sänkta huvuden efter varje match då facit är tre förluster och två inspelade poäng på tre matcher. Det gör att Linköping återfinns som elva i tabellen med totalt nio inspelade poäng.

Malmö har inte heller fått en sprakande start på säsongen och huserar med tre vinster på sju matcher, samtliga på hemmaplan. På bortais har det blivit tre förluster i följd, varav två efter förlängning. Just nu matchas klubben hårt och torsdagens drabbning blir den fjärde matchen på sex dagar med SHL-match lördag, måndag och torsdag samt CHL på tisdagen.

Läget i lagen

I listan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att:

  • Frederik Storm är Malmös bästa poängplockare med 10 (4+6) poäng. I Linköping är stjärnförvärvet Derek Roy bäst med åtta (2+6).
  • Malmö är näst målgladast av alla lag efter Färjestad med 25 fullträffar. Linköping har så här långt mäktat med 18.
  • Linköping vann tre av fyra matcher mellan lagen förra säsongen. Ingen av matcherna gick till förlängning eller straffar.
  • Lagens förstamålvakter i Jonas Gustavsson och Oscar Alsenfelt har inte fått någon drömstart på säsongen. Ingen av burväktarna huserar med en räddningsprocent över 90. Utan Gustavsson har 88.89 och Alsenfelt 88.24, siffror betydligt lägre än väntat.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHCMIF