FHC

Frölunda höll undan för seger

14 oktober 2017 17:45
#LHCFHC

Frölunda ryckte ifrån och gick mot en stabil bortaseger. Då vaknade Linköping till liv, och matchen blev intensiv och spännande hela vägen in till slutsignal. Frölunda kunde dock hålla undan och vinna till slut med 2-3.

Frölund akom ut till spel i Saab Arena rejält laddat. Man skapade långa och tryckande anfall mot hemmalaget som fick ägna en stor del av den första perioden med att praktisera försvarsspel. Det var också efter ett långt anfall som 0-1 kom. Rasmus Dahlin fick pucken och med ett kliniskt avslut skickade han in pucken i krysset bakom Linköpings Jonas Gustavsson.

— Vi har spelat upp oss rejält i den här matchen. Vi gör allt som vi snackat om, så det ser grymt ut just nu, sa Rasmus Dahlin i Frölunda till C More i paus.

Gästerna fortsatte att pumpa på i den andra perioden. Joel Lundqvist ökade på till 0-2 i powerplay och kort därefter kom också 0-3 genom Carl Grundström efter ett läckert förarbete av Simon Hjalmarsson.

Linköping försökte, men fick inte till många långa anfall. Dock kom 1-3 i slutet av den andra perioden. Andrew Gordon vallade in pucken via en Frölundaskridsko. Ett viktigt mål som gav Linköping luft under vingarna inför den tredje perioden.

Vild press på slutet

Hemmalaget pressade på id en tredje perioden, men det var i ett numerärt underläge som 2-3 kom genom Jakob Lilja, i en snabb spelvändning.

Efter det så böljade spelet åt båda håll innan Linköping satte in en rejäl slutforcering. Dock utan utdelning. Johan Mattsson spikade igen i gästernas kasse och räddade tre poäng åt Frölunda trots att Linköping spottat upp sig rejält i andra halvan av matchen.