Hemma
Linköping
LHC
Borta
Frölunda
FHC

Linköping går för andra raka

14 oktober 2017 10:00
#LHCFHC

Efter en åtta matcher lång väntan kom till slut trepoängaren på hemmaplan för Linköping senast. Nu gästar Frölunda Saab Arena - ett lag som såhär långt in på säsongen fortfarande står utan seger på bortais.


Formkollen

Linköping plockade sin blott första hemmatrea när Malmö Redhawks var på besök Saab Arena i torsdags. Jimmy Andersson öppnade målskyttet i den första perioden, men sent i den andra kvitterade gästerna via formstarke Frederik Storm. I den tredje satte hemmalaget i ytterligare en växel och vann till slut med 4-1 - och kunde därmed inkassera sin första trepoängare i sin hemmaborg den här säsongen. Östgötarna har inlett säsongen relativt svagt men går nu för att plocka andra sin raka seger när Frölunda gästar under lördagseftermiddagen.

Frölunda har haft en trögstartad inledning på säsongen där framförallt lagets bortaspel inte varit någon särskild lyckad historia. På de tre försöken såhär långt har det bara blivit en poäng, vilket placerar göteborgarna trea från botten i bortatabellen. Dessutom kommer man från en tung 3-1-förlust hemma mot HV71 - och ska nu försöka att dels studsa tillbaka och dels bryta den dystra trenden på bortais.

Läget i lagen

I Linköping är Nick Sörensen på väg tillbaka, men kommer att saknas även under lördagen.

Utöver långtidsskadade Pathrik Westerholm återfanns även Sean Berghenheim och Kristoffer Gunnarsson på Frölundas skadelista senast.

Notera att

– Linköping vann tre av fyra möten med Frölunda förra säsongen. Göteborgslagets enda seger kom förvisso på bortaplan i den sista grundserieomgången.

– I Linköping har nyförvärvet Derek Roy haft en fin start på säsongen. Tre mål och sju assist såhär långt.

– Ryan Lasch är poängbäst i Frölunda. Med sina 4+7 innehar amerikanen fjärdeplatsen i den totala poängligan.

– Linköpings boxplayspel på hemmaplan har gått tungt. Med sina 44,44% är man sämst i serien i spelformen på hemmaplan.

– Östgötarna är det skottgladaste laget i hela serien. 276 skott har avfyrats och 22 av dem har hittat nätet. Frölunda däremot, skjuter näst minst i serien.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHCFHC