Skellefteå gjorde mos av stukat Brynäs

12 oktober 2017 21:14
#BIFSKE

Brynäs blytunga start på säsongen fortsatte med all tydlighet i hemmamötet med Skellefteå. Trots en bra start kollapsade laget och gästerna pulvriserade finallaget från i våras.

Publiken i Gavlerinken Arena fick se en hel del mål i den första perioden, och nätrasslet föranledde jubel till att börja med. Juuso Ikonen satte 1-0 efter drygt fyra minuters spel och hemmalaget hade öppnat starkt.

Men Skellefteå jobbade sig in i matchen och efter halva perioden small det två gånger om. Först Emil Djuse och sedan Henrik Hetta på friläge efter en delikat passning från Matt Anderson. Det var vänt i målprotokollet, men det skulle komma mer i periodens sista skälvande sekunder. 19:58 stod det på matchuret när Pär Lindholm överlistade Felix Sandström. Tre insläppta föranledde ett målvaktsbyte när den andra perioden startade, David Rautio ersatte.

Raset fortsatte

Men Rautio fick se en puck passera redan efter 2:49 när Tim Söderlund satte 1-4 och när Oscar Möller styrde in 1-5 ytterligare fem minuter senare var det ridå ner för Brynäs.

Fjolårsfinalisten har haft en riktigt tung inledning på säsongen och den här matchen var inget undantag. Matt Anderson såg med fem sekunder kvar av perioden till att det ilsket lös 1-6 på resultattavlan.

– Nu handlar det bara om att visa lite känslor, även om det står 1-6 så ska det smälla i varje situation. Det är avslaget i båset, ingen vrålar när de gör mål utan det är helt avslaget, sammanfattade Brynäs lagkapten Jacob Blomqvist situationen till C More.

Även om Brynäs kämpade på efter förutsättningarna i tredje perioden kunde Skellefteå öka på till 1-7, Pär Lindholm igen.

Nej det stämmer inte alls för Gävlelaget just nu och det finns en hel del att förbättra för att laget ska börja vinna matcher och klättra i tabellen. Tim Söderlund kontrade in 1-8 med några minuter kvar och blev även han tvåmålsskytt. Juuso Ikonen friserade siffrorna till 2-8 med 16 sekunder kvar.

Skellefteå ser riktigt starka ut och har nu tre raka fullpoängare med den imponerande målskillnaden 17-4.