• Huvudsponsorer

Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Brynäs
BIF

Brynäs krigade till sig tunga poäng

14 oktober 2017 18:05
#SKEBIF

Brynäs åkte upp till Skellefteå med nya tränare och ett stukat självförtroende. Men man gav verkligen svar på tal, när man kämpade ner Skellefteå i Västerbotten och segrade med 2-1 - efter ett avgörande i boxplay.


Brynäs med Jan Larsson och Tommy Sjödin på tränarbänken fick en smakstart i returmötet mot Skellefteå. I powerplay kunde Kevin Clark styra in 0-1 i en tilltrasslad situation. Spelet böljade åt båda håll och innehöll också en hel del känslor som en extra krydda vilket gjorde att det var sevärt i Skellefteå Kraft Arena.

1-1 skulle komma precis innan periodvila. I en snabb spelvändning avslutade Matt Anderson med ett rappt avslut som Felix Sandtröm inte hann reagera på.

Tommy Sjödin i Brynäsbåset hade talat om defensiven för gästerna inför matchen. Det syntes då Brynäs slet hårt för varandra och gjorde allt för att störa Skellefteås anfallsförsök. Något man lyckades med då man tätade till spelet i mittzonen.

Lägen fanns dock åt båda håll, men 1-1 stod sig där känslorna svallade en hel del mellan lagen.

Boxplayspelet avgjorde

Skellefteå ägde mer puck i tredje perioden, men Brynäs offrade sig hänsynslöst och kämpade vilt för att försvara sig. Samtidigt som gästerna stack upp i farliga omställningar. Det var också det som avgjorde för gästernas del. I boxplay så stack man iväg i en snabb spelvändning. Daniel Mannberg sköt, och Lucas Carlsson stötte in returen från nära håll till 1-2.

Skellefteå pressade på allt man kunde mot slutet men Felix Sandström stod på huvudet och tog allt i sin väg och säkrade tre viktiga poäng för Brynäs.