Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Brynäs
BIF

Fortsätter offensiva Skellefteå att leverera?

14 oktober 2017 10:00
#SKEBIF

Det var ett imponerande målkalas som Skellefteå bjöd på i torsdagens match mot Brynäs. Hela 8-2 slutade segerfesten med, och nu ska lagen drabbas samman igen. Denna gång i Västerbotten, och Skellefteå siktar på att fortsätta leverera.


Formkollen

Skellefteå är inne i en riktigt bra form för tillfället med tre raka segrar. Det har dessutom varit tre imponerande insatser med full poäng mot HV71, Malmö och Brynäs. Närmast kommer man från torsdagens segermatch i Gävle. En match som slutade hela 8-2. Den målfesten visade också prov på hur starka Skellefteå är offensivt för tillfället. Laget har gjort 17 mål på sina tre senaste matcher och dessutom är det flertalet spelare som leverar poäng i stadig takt för tillfället.

Mot Brynäs bjöd som exempel Joakim Lindström, Oscar Möller, Pär Lindholm och Tim Söderlund alla på mer än en poäng i matchen.

Hos Brynäs är naturligtvis tongångarna tyngre. 2-8 på hemmais är inget resultat man vill skylta med och det var lagets sjätte förlust på de åtta inledande omgångarna. Ett facit klubben inte är nöjda med, och under fredagen valde man att entlediga tränaren Roger Melin.

– Det är tyvärr ett misslyckande för oss i Brynäs, vi har inte nått resultat och uppsatta förväntningar. Det har varit ett tufft beslut, för som alltid finns det en människa bakom, men det är också en del av vår bransch säger Stefan Bengtzén, sportchef Brynäs IF.

Till matchen mot Skellefteå kommer Jan Larsson och Tommy Sjödin leda laget, samtidigt som Brynäs aktivt letar efter en ny huvudtränare.

Läget i lagen

I den senaste matchen saknade Skellefteå Johan Alm och Simon Krekula.

Brynäs fick i torsdags klara sig utan Jesper Jensen, Louie Caporusso, Marc Zanetti, Samuel Asklöf, Elias Fälth, Jesper Boqvist och Adam Boqvist.

Notera att

  • Senaste segern, var Skellefteås tionde raka i Gävle.
  • Joakim Lindström i Skellefteå är åter i poängligatoppen.
  • Skellefteå har bättre facit på bortaplan än hemma.
  • Både Ryan Gunderson och Kevin Clark i Brynäs har gjort poäng i sex av lagets åtta matcher.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #SKEBIF.