Sörensen hjälte direkt för Linköping

17 oktober 2017 21:30
#LHCDIF

Det blev dramatiskt under tisdagen när Linköping tog bonuspoängen genom straffseger mot Djurgården med 3-2. Matchhjälte blev Nick Sörensen som gjorde sin första match för säsongen.

Det var en böljande och jämn inledning på matchen mellan Linköping och Djurgården under tisdagen. Eftersom höjde dock gästerna tempot och det stressade Linköping till flera misstag i egen zon. Misstag som Djurgården tog tillvara på och flertalet farliga chanser skapades efter att man vunnit puck i offensiv zon.

Det var också efter puckvinst i offensiv zon som 0-1 kom. Pucken dansade fram till Linus Hultström som från nära håll kunde stöta in pucken via stolpen.

Djurgården fortsatte att trumma på i inledningen av den andra perioden, men utan att få utdelning. Istället skulle Linköping växa in i matchen. Ken Andre Olimb hittade rätt till 1-1 från en snäv vinkel och några minuter senare fick hemmapubliken jubla igen då Andrew Gordon styrde in 2-1 från nära håll efter skott av Anton Karlsson.

Vejdemo fick sista ordet

Djurgården stod sedan för spelet i den tredje perioden. Gästerna pressade tillbaka hemmalaget och en kvittering hängde i luften. Lukas Vejdemo krigade in pucken, men det dömdes bort för målvaktsinterference. Vejdemo skulle dock få det sista ordet då han tre minuter från klockringning styrde in 2-2 från nära håll.

Matchen till en böljande men mållös förlängning, innan straffar fick avgöra matchen. Där gjorde Linköping mål på båda sina straffar direkt och matchen var avgjord där Nick Sörensen fick äran att skrivas in som matchavgörande målskytt.

— En okej match från oss, men det är skönt att vara tillbaka och lätt att komma in i laget och vårt spel, sa matchhjälten till C More efter matchen.