• Huvudsponsorer

Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Örebro
ÖRE

Lias Andersson satte stopp för Örebro

17 oktober 2017 21:38
#FHCÖRE

Örebro kom till Scandinavium med fyra raka vinster i bagaget men i jakten på den femte raka stod Lias Andersson i vägen. Göteborgaren såg istället till att Frölunda kunde ta sin andra raka seger.


Det var länge mållöst mellan Frölunda och Örebro trots att hemmalaget satte hög press på Eero Kilpeläinen i Örebrokassen. När det sedan återstod fem minuter av den första var det Marcus Weinstock som gav gästerna ledningen efter ett fint uppspel som lämnade honom ensam med Johan Mattsson.

– Alla målvakter vill gå ner så jag väljer att skjuta högt, sa Marcus Weinstock till C More.

Men Frölunda svarade direkt och Lias Andersson gjorde sitt första mål i Frölundatröjan. En rapp handledare i krysset bakom Kilpeläinen som till slut fick kapitulera.

Frölunda tog sjunde raka segern mot Örebro

Frölunda såg ut att ta ledningen genom Adam Almquist kort in i mittenakten, efter videogranskning visade det sig att Pontus Widerström varit framme och stört Eero Kilpeläinen. Istället var det gästerna som tog ledningen när Libor Hudacek gjorde mål från ingen vinkel alls. Lias Andersson kunde sedan kvittera i powerplay efter att Joakim Andersson åkt ut två minuter för fasthållning på Matt Donovan. Lias Andersson fick på en riktig kanon från den högra tekningscirkeln. Frölunda och Andersson hade chansen att ta ledningen inför sista men Eero Kilpeläinen såg till att Örebro fortfarande var med i matchen.

Örebro blev något mer trötta i den sista perioden och det var hemmalaget som hade de hetare chanserna. Victor Olofsson krigade ner pucken i offensiv zon och var hårt uppvaktad. Han fick sedan tillbaka pucken från John Nyberg och stänkte in ledningsmålet i det vänstra krysset.

– Jag tycker Frölunda är bättre än oss, vi kommer inte riktigt upp. De vill vinna mer än oss känns det som. Men vi har ett gruppspel som är bra och vi kämpar för varandra hela tiden, sa Daniel Viksten till C More.