Tredje raka för Rögle

19 oktober 2017 21:48
#BIFRBK

Rögle plockade sin tredje raka seger när man gästade Brynäs och Gavlerinken på torsdagskvällen. I en mål- och händelserik match, där Brynäs matade på för en kvittering i slutskedet, gick skåningarna segrande ur striden med 5-4.

Det var Brynäs som öppnade bäst hemma i Gavrlerinken på torsdagskvällen. Målskyttet öppnades med dunder och brak drygt halvvägs in i den första akten när en märklig sargstuds ställde Justin Pogge i bortamålet och gav Daniel Paille friläge. Några misstag från nära håll gjorde inte Brynäsforwarden och 1-0 för hemmalaget var ett faktum. Rögle skulle dock bara någon minut senare replikera. Mathis From tog sig elegant förbi Marcus Ersson i den offensiva zonen innan han hittade förstakrysset bakom Felix Sandström, men kort därefter var det åter måljubel och då från hemmahåll. Linus Ölund satte 2-1 för Brynäs vilket också blev resultatet för den första perioden.

Dramatiskt slutskede

Mittperioden i Gavlerinken tillhörde mestadels gästerna och inom knappa sex minuter skulle man vända underläge till ledning. Först när Taylor Matson dunkade in kvitteringen med ett tungt slagskott och sedan när Edwin Hedberg hittade Kevin Gangé med en fin passning som innebar 3-2 för bortalaget. Rögle fortsatte därefter att dominera matchbilden i princip hela perioden - men när Brynäs fick spela powerplay i slutet av den andra akten, fick man ny energi och skapade tung press mot Justin Pogge. Några fler mål blev det dock inte och vi hade en bortaledning efter de första 40.

Den tredje och sista perioden skulle bli en dramatisk historia. Lagen turades om att hitta nät bakom respektive motståndarmålvakt och när Kevin Gagné satte 5-4 med knappt fyra minuter kvar, såg det ut att bli en tredje raka seger för Rögle. Så blev också fallet, men i slutsekunderna skulle det bli stor dramatik i Gavlerinken. Jonathan Granström höll sig framme och styrde in det som såg ut som en kvittering, men efter videobedömning dömdes målet bort för hög klubba.

Rögle höll därefter undan och plockade därmed ännu en seger. Segern innebar också att man reste sig från nästjumboplatsen och gav den istället till just Brynäs.