Stjärnorna bar Skellefteå till seger

19 oktober 2017 21:25
#SKELHC

Oscar Möller och Joakim Lindström gjorde säsongens första fullträffar på hemmaplan och Joni Ortio storspelade när laget stjärnor ledde Skellefteå till tre poäng i hemmamötet med Linköping.

Skellefteå hade gjort 18 mål de fyra senaste matcherna, men endast gjort första målet i två av säsongens matcher. På torsdagskvällen kom det för tredje gången när Tim Söderlund snappade upp Jakob Liljas felpassning och lyfte elegant upp 1-0 i taket bakom Jacob Johansson, som var Linköpings burväktare för aftonen. Målet var Söderlunds femte för säsongen och det var en nöjd talang som intervjuades i C More efter den första perioden:

– Jag har försökt att jobba mycket på avsluten under sommaren och det är skönt att det lossnar. Det blev en felpassning och det var bara försöka smälla dit den och jo, jag gjorde det. Det är en jämn och rolig hockeymatch att spela, sa han.

Åtta minuter in i den andra akten dubblade Skellefteå sin ledning när Bud Holloway petade in en retur från Johansson. Kort senare åkte hemmalaget på en utvisning och matchen vägde över fullständigt på Linköping som till slut också fick hål på duktige Joni Ortio när Mathis Olimb kyligt pricksköt in pucken i krysset. Närmare än så kom inte östgötarna i resten av den griniga andra perioden.

"Vi försöker kriga"

I den tredje akten försökte gästerna förtvivlat att vaska fram målchanser på stabila Skellefteå, men när de väl kom fram till målet stod Joni Ortio i vägen. I slutskedet av perioden utvisades Eddie Larsson och det straffade sig när Oscar Möller styrde in Joakim Lindströms skottpassning. 12 sekunder senare small det igen när Lindström i sin tur bombade in 4-1 i bortre krysset och hemmasegern var ett faktum - precis som Möllers och Lindströms första mål på hemmais.

– Vi gör det bra, vi försöker kriga och vara starka på defensiv och offensiv kasse. Det var skönt att vinna den här matchen och göra mål i powerplay. Det var bara att sätta klubban i isen. Det var mer aggressivt idag, mer hotande, sa Skellefteås Oscar Möller i C More.